Udruller nyt bredbåndsnet i Hundested

DIGITAL INFRASTRUKTUR 315 husstande i området mellem Hundested og Kikhavn mod nord står til at få bedre bredbånd.

YouSee etablerer i øjeblikket bedre bredbånd i området, hvor der blandt andet bliver lagt fiberkabler i jorden, skriver YouSee i en pressemeddelelse.

De nye kabler fører frem til to nye mikrocentraler, som YouSee installerer. Det betyder, at de omkringliggende boliger får adgang til højere bredbåndshastigheder.

Installationen af bredbåndsnettet kommer i stand, efter at der er blevet indsamlet underskrifter i området.

"Der har været et lokalt ønske om bedre bredbånd, og vi er glade for, at vi sammen med lokale har fundet en god løsning."

"Vi har haft en rigtig god dialog med lokale ildsjæle, som har indsamlet underskrifter for at sikre, at et nyt bredbåndsnet også ville blive taget i brug," fortæller kommerciel direktør i YouSee, Eva Birgitte Bisgaard.

I og med YouSee fortsat vil levere bredbåndsforbindelsen via de eksisterende telefonkabler, der fører ud til de enkelte huses telefonstik, skal der ikke foretages noget gravearbejde.

Det betyder også, at der ikke er nogen tilslutningspris.

Nogle vil kunne se video og tv over nettet, mens det ikke er muligt for alle i dag

Eva Birgitte Bisgaard.

"Hastigheden vil variere fra hjem til hjem, alt efter hvor langt der er til en af de to nye centraler, men alle 315 adresser vil opleve en forbedring."

"Konkret betyder det, at nogle vil kunne se video og tv over nettet, mens det ikke er muligt for alle i dag," siger Eva Birgitte Bisgaard.

De to nye mikrocentraler, der er gadeskab med teknisk udstyr, vil blive placeret på henholdsvis Kikhavnvejen og Lille Karlsmindevej.

"Når centralerne er i drift, skal interesserede dog selv kontakte os. Kunderne vil typisk have ældre abonnementer med lav hastighed, så hvis man ønsker et nyt abonnement med højere hastighed, skal man kontakte os," siger hun videre.

YouSee forventer, at de første kunder har adgang til bedre bredbånd i slutningen af maj, mens hele arbejdet forventes afsluttet sidst i juni.

Løsningen, der nu tages i brug ved Hundested, er en velkendt model, som YouSee har erfaringer med mange andre steder i Danmark.

YouSee, der er en del af TDC Group, kører i øjeblikket flere projekter landet over, hvor områder får forbedret deres bredbåndslinjer, fordi der er lokal tilslutning til at bruge det nye bredbåndsnet.

Det sker som led i det, som YouSee kalder for 'YouSees Landdistriktsinitiativ'.

"De fleste hjem har i dag et telefonstik i væggen, og det er muligt at skrue op for hastigheden på den linje, hvis vi installerer en ny central i nærheden."

Det er selvfølgelig en større investering for os, fordi der også skal graves kabler ned, men hvis der er tilstrækkelig lokal opbakning til at bruge de nye bredbåndsforbindelser, vil vi gerne installere en ny central," siger Eva Birgitte Bisgaard.

Sidste år gav landdistriktsinitiativet blandt andet bedre bredbånd til cirka 200 husstande i Auderød og Lille Kregme ved Frederiksværk.

jent@lokalavisen.dk