Hjertet satte en stopper for oldefars drøm

73-årige Ole Sjødahl var blandt de 22 deltagere, der havde kvalificeret sig til Fjällräven Polar 2018 - et 300 km langt hundeslædeløb nord for polarcirklen i Sverige, hvor deltagerne selv skulle styre hunde og slæde igennem sneen.

Virum-borgeren repræsenterede Danmark, Norge og Island og fik ganske vist kun næstflest stemmer på nettet, men efterfølgende gav juryen ham et wildcard, sandsynligvis på grund af hans alder og status som oldefar.

Desværre nåede Ole Sjødahl ikke i mål.

"Jeg var totalt udmattet efter første etape på 80 km, hvor jeg 3-4 gange faldt af slæden og ned i den meterhøje sne. Så jeg var ikke til den store hjælp, da vi skulle spænde hundene fra og gøre klar til overnatning i det fri", forklarer Ole Sjødahl efter hjemkomsten til Virum.

Arrangørerne bemærkede hans udmattelse og trak ham til side, så lægen kunne bedømme hans tilstand. Ved at tage hans puls kunne lægen konstatere et kraftigt anfald af hjerteflimmer, og på baggrund af Ole Sjødahls hjerteproblemer for et år siden, hvor han endte i koma i 4 dage, turde arrangørerne ikke tage nogen chancer og trak ham ud af løbet.

"Jeg havde ikke ondt og ville være fortsat, hvis jeg havde fået lov. Men jeg accepterer fuldtud, at de ville passe på mig".

Ole Sjødahl blev sat på en snescooter og senere i en bil med kurs mod Kiruna, hvor han overnattede på et ishotel, inden turen gik tilbage til København.

"Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke fik hele turen med, men det uendelige, smukke landskab og samværet med de unge gjorde det alligevel til en stor oplevelse".