Kendt slot solgt til Matas-mangemillionær

Henrik Frederiksen, der blev mangemillionær på salget af Matas butikker, har nu købt endnu et hotel i Nordsjælland. Denne gang er det Havreholm Slot på Klosterrisvej udenfor Hornbæk, som rigmanden har kastet sit blik på. Tidligere købte han Hotel Bretagne i Hornbæk, som han har gennemrenoveret fra a til z, og som åbnede sidste år.

For Henrik Frederiksen er købet af Havreholm Slot ikke bare en passiv investering i en allerede etableret kursusejendom. Tværtimod. Der er store planer for fremtiden, og for den måde, det renoverede Havreholm Slot igen skal kunne bidrage til at trække flere forretninger til området.

Fordums storhedstid

Med overtagelsen af Havreholm Slot og den 30 tdl. store park og fredsskov er det hensigten at finde tilbage til fordums storhedstid. Slottet skal indrettes som et smukt landsted med topmoderne rammer. Kunst og antikviteter vil til den tid yderligere bidrage til det samlede indtryk af et hotel i særklasse.

Henrik Frederiksen og hans hustru Susanne Risom, der er uddannet kunsthistoriker og som driver »Galleriet Hornbæk«, arbejder sammen som et team omkring restaurering og indretning, ligesom de gjorde med Hotel Bretagne.

Tilsammen kommer de to eksklusive steder til at udgøre et spændende alternativ til mere traditionelle hotel- og restaurationstilbud i Nordsjælland.

Kulturperle

- Historisk set er Havreholm Slot en bevaringsværdig kulturperle beliggende i "Kongernes Nordsjælland". Datidens store digter Holger Drachmann havde sin gang på

Havreholm, og forfatteren Henrik Pontoppidan har efter sigende skrevet klassikeren "Lykke Per", mens han boede i slotstårnet, forklarer Henrik Frederiksen.

Tidligt i 1900-tallet fik kunstner og kunstprofessor Joakim Skovgaard til opgave at udsmykke havesalen. Det blev til tre års intenst arbejde og et fantastisk vægmaleri - seks store og seks mindre paneler, som forestiller den bibelske skabelseshistorie. Centerpladsen i havesalens stuk forestiller de 12 stjernetegn, og hjørnerne er udsmykket med figurer, som symboliserer de fire årstider - ligeledes udført af Joakim Skovgaard.

Skulpturpark

Det har længe været Susanne Risoms ønske at etablere en permanent udstillingsplatform for skulpturer i området, og med købet af Havreholm Slot bliver det muligt at grundlægge en skulpturpark på slottets smukke jorde.

Daværende ejer af Havreholm Slot - Holger Jantzen - anlagde allerede i 1911 en stor park, og med hjælp fra landskabsarkitekt Erstad-Jørgensens blev parkens smukke rum til. Utallige spadserestier indbyder til en vandring i denne stemningsfyldte park gennem de forskellige scenerier med fine stensætninger, vandfald, Gurre Å, en stor sø og en fredskov. En park som er udtryk for ånd, tanke og eftertænksomhed, og som i dag byder på de perfekte rammer til udstilling af skulpturer.

Parret overtager Havreholm Slot pr. 1. oktober i år og forventer at holde lukket op til to år for fuldstændig renovering. Alle arrangementer indtil da afholdes uændret.