HB Køge vil i Champions League - med kvindehold

For mindre end et år siden rykkede HB Køge Pigefodbold op i 1. division.

Nu vil klubben i Champions League indenfor for fem år.

Det sker i en stort satsning med fuld støtte fra ejer og investor, Capelli Sport, og HB Køges kvinder får nu erfarne Peer Lisdorf som træner. Han har tidligere ført Brøndby til DM-guld.

- Kvindefodbolden får nu fuldstændig samme sportslige prioriteter som herrefodbolden, hvor vi sætter stort fokus på at give dem optimale muligheder i det bedste setup, vi kan tilbyde. Det er en strategisk beslutning taget i samspil mellem bestyrelsen og ejer George Altirs. At vi har fået Peer Lisdorf med i projektet, er en kæmpe cadeau og vidner om potentialet, siger HB Køges administrerende direktør, Per Rud.

- Vi bygger videre på det store stykke arbejde, der allerede er lavet i Herfølge Boldklub, og at Køge Boldklub har vist vilje til at gøre plads til kvinderne her på Capelli Sport Stadion er helt fantastisk. Derfor har vi valgt at opgradere og satse stort på kvindefodbolden. Frem mod sommeren skal der arbejdes hårdt på at opnå kvalifikation til Gjensidige Kvindeligaen, mens der først kan skrives kontrakter med spillerne fra sommerferien. Der er masser af papirarbejde inden vi når dertil. Derudover er målet, at vi i løbet af fem år deltager i Champions League. En ambitiøs udmelding, men vi tror på, at en kombination af egenudviklede spillere i et godt miljø, vores geografiske placering samt vores amerikanske forbindelser kan realisere målet, siger Rud.

I det kommende forår skal HB Køge Pigefodbold spille med i kvalifikationen om oprykning til den bedste række.

- Alt dette kan kun lade sig gøre, fordi både bestyrelsen og vores ejer George Altirs virkelig vil det, og er klar til at investere. Men det er helt afgørende at vores partnere i NETVÆRKET sammen med nye partnere ligeledes står bag investeringen. I så stærkt et samarbejde kan vi tilbyde kvinderne de samme sportslige forudsætninger og rammer som herrerne - et løft der skal skabe et solidt fundament, siger Rud.

Med Capelli Sport som ejer er der også indgået en aftale med det amerikanske fodboldakademi Slammers FC, der har fostret verdensmestre som Christen Press og Whitney Engen samt uddannet spillere til de bedste fodboldrækker i Belgien, Holland, England, Frankrig, Italien og Sverige.

Samarbejdet giver de amerikanske fodboldspillere en mulighed for at blive en del af HB Køges kvindehold betyder samarbejdet også en udveksling af viden klubberne imellem.

HB Køges kvindehold spiller forårets første kamp på Capelli Sport Stadion den 29. marts klokken

15.00 mod Odense Q.