Vinder kontrakt om biomasseanlæg

Kedeleksperten BWSC, der har hovedsæde i Allerød, har vundet kontrakten på et nyt anlæg i Gent i Belgien. Anlægget skal bruge resttræ som brændsel.

»Vi er glade for at kunne fortælle, at vi har indgået en kontrakt med det spanske selskab Elecnor og projektudvikler Belgian Eco Energy (BEE) om opførelsen af Gentse Warmte Centrale (GWC), et biomasseanlæg« skriver virksomheden i den forbindelse.

BWSC skal levere teknologien til indfødningssystemet og biomassekedlen, og virksomheden skal ligeledes sørge for drift og vedligeholdelse i 15 år.

Det kommer til at tage godt to år at bygge anlægget, som forventes at være klar til drift i begyndelsen af 2022.

Belgien har et mål om reducere CO2-udslippet med 35 procent i 2030 samt at øge anvendelsen af vedvarende energi til 18,3 procent, samtidig med at landet udfaser syv atomkraftværker.

Ifølge BWSCs administrerende direktør Nikolaj Holmer Nissen spiller virksomhedens teknologi godt sammen med den type målsætninger.

- Der er en voksende vilje til at følge op på klima-mål med konkrete handlinger. Vores kedelteknologi passer godt til markedets behov for CO2-neutrale løsninger, siger han.