Hattrick-Steffen sendte MLI ud af pokalen

FFK vandt sikkert og fortjent over MLI - Tirsdag aften venter Stenløse

Det er som bekendt i pokalturneringen, at de undertippede hold har chancen for at drille favoritterne, og det sker da også i ny og næ, at David får ram på Goliath.

Mon ikke også forhåbningerne gik i den retning i Melby, da MLI torsdag aften tog imod Frederiksværk i landspokalturneringen, Sydbank Cup. På papiret var MLI klare 'underdogs' mod FFK på denne skønne sommeraften i Melby.

Kendte ikke besøgelsestiden

Lad det bare være sagt med det samme, forskellen på de to hold var ganske tydelig. FFK vandt en sikker 5-1 sejr efter en 4-1 føring ved pausen. Sejren og det videre avancement kan der ikke indvendes noget som helst imod, det bedste hold på dagen vandt.

MLI faldt dog med æren i behold, og havde hjemmeholdet kendt besøgelsestiden, så kunne det være blevet spændende. Det blev det ikke. MLI havde flere store muligheder for at komme på tavlen i den første halve time, men et par store chancer blev misbrugt på en velspillende Kristian Frid i FFK's mål.

Målfarlig trio

FFK's offensiv var derimod knivskarp. Trioen Marcus Dalhauge, Filip Leis og Steffen Hansen flænsede gang på gang hjemmeholdets defensiv fra hinanden, og indenfor den første halve time havde Steffen Hansen med to scoringer og Filip Leis med en enkelt bragt FFK på 3-0.

Steffen Hansen fuldbyrdede sit hattrick da han scorede til 4-0 i det 42. minut. MLI's bagerste kunne ganske enkelt ikke dæmme op for FFK's tonstunge pres.

Alligevel kom hjemmeholdet på tavlen i halvlegens sidste minut, da holdet anfører, og bedste mand på dagen, Nicklas Thøgersen sikkert eksekverede et straffespark i kassen.

De sidste 45 minutter blev en noget rodet omgang, masser af fight men det kneb gevaldigt med de sammenhængende afleveringer fra begge mandskaber. Tydeligt var det, at de varme temperaturer tærede på kræfterne, og ligeså tydeligt var det at opgøret reelt var afgjort efter de første 45 minutter.

Alligevel fik det talstærkt fremmødte publikum en fin scoring at gå hjem på. Det var banens i særklasse bedste spiller Marcus Dalhauge, der kort før tid kronede en overlegen indsats med at hamre bolden i kassen fra kanten af feltet til slutfacit 5-1.

Nu bliver det alvor

FFK har nu sendt Ålholm og MLI ud af Sydbank Cup, og har i begge kampe levet op til favoritværdigheden, på trods en til tider vaklende defensiv som har givet mange chancer væk.

Det bliver der ikke råd til i næste runde. Her er det nemlig FFK der er klar 'underdog'.

Således har lodtrækningen gjort, at FFK på hjemmebane tager imod sjællandsserie mandskabet fra Stenløse. Og det bliver en ordentlig mundfuld.

Omvendt klinger Stenløse rart i nostalgikernes ører. FFK sendte Stenløse ud af pokalturneringen tilbage i 2016 efter 120 minutters drama og straffesparkskonkurrence.

Kampen spilles tirsdag kl. 19.