Damborg-lukning skaber forvirring

Når kunder ser et skilt om ophørsudsalg på en Damborg isenkram-butik, kan de få den opfattelse, at det er hele Damborg-kæden, der er under afvikling. Men Damborg-kæden er fordelt på to firmaer, hvoraf det ene er i problemer. Damborg med to isenkræmmerbutikker i Holbæk, i Smedelundsgade og i Holbæk Mega Center, lukker, og det er det Damborg-firma, som Jan Damborg står for.

Det andet Damborg-firma drives af brødrene Peter og Hans Damborg, der har butikkerne i Kalundborg, Asnæs, tre i Næstved, Stege samt tre internetbutikker. Damborg-selskabet, der blev stiftet i 1952, blev for små 10 år siden opdelt i to enheder og drevet som selvstændige selskaber - begge under Damborg-navnet.

- Vi lukker ikke vores forretning. I Asnæs skal vi snart flytte, og det bliver til større lokaler, hvor vi får cirka dobbelt så meget plads, fortæller Hans Damborg, som er lidt bekymret for, at kunder får den opfattelse, at hans og broderen Peters firma er i problemer.

- Vi er i en hård branche med skarp konkurrence. Men vi arbejder for det og driver en fornuftig forretning med både Damborg Isenkram og Damborg Ejendomme, siger Hans Damborg, som tilføjer, at han og broderen har forsøgt at overtage Damborg-butikkerne i Holbæk. Men det kunne parterne ikke blive enige om.