De skandaleramte bankers juridiske arm

Professor og advokat Morten Samuelsson er ekspert i sager om økonomisk kriminalitet og har bistået flere kollapsede banker. Den 27. januar fylder han 60 år.

Når bankernes højtstående medlemmer af direktion og bestyrelser kommer i problemer, ringer mange af dem til Morten Samuelsson for juridisk bistand.

Således har Samuelsson, der 27. januar fylder 60 år, talt adskillige af de anklagedes sager i efterdønningerne af krakkene i Roskilde Bank, Capinordic Bank og færøske Eik Bank.

Samuelsson har selv en fortid som anklager hos Bagmandspolitiet og er kendt som en dygtig forsvarer i sager om økonomisk kriminalitet.

Han er desuden juraprofessor fra Copenhagen Business School og partner i advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

Ud over bankledelser er han også advokat for den schweizisk bosatte, danske rigmand Jeffrey Galmond, der har været anklaget for svindel i forbindelse med aktiehandel i et større russisk teleselskab.

Galmond tabte i december en ankesag i Østre Landsret, der betyder, at han nu skylder de danske skattemyndigheder 196 millioner kroner.

Selv har Morten Samuelsson også måttet til lommerne - dog i mere beskedent omfang.

I 2017 blev han idømt en bøde på 20.000 kroner for at overtræde god advokatskik i forbindelse med sagen om kollapset i Eik Bank.

Her endte Samuelsson ifølge afgørelsen på uetisk vis med at repræsentere både bankledelsen og det forsikringsselskab, der havde forsikret den.

Ud over sit virke som advokat i landets retssale, bidrager Morten Samuelsson også til forståelsen af det juridiske område med foredrag og fagbøger.

Han er desuden en flittig skribent i tidsskrifter som Ugeskrift for Retsvæsen og Erhvervsretsligt tidsskrift.