Ishøj-borgmesters brug af tjenestebil ender hos Ankestyrelsen

Reglerne kan tolkes på forskellige måder, mener Ishøj Kommune om borgmesterens brug af tjenestebil.

Ishøj Kommune beklager sag om borgmesterkørsel i tjenestebil.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen har sendt sagen til Ankestyrelsen for at få klarhed om reglerne.

Meldingen kommer, efter at Ekstra Bladet torsdag kunne fortælle, at borgmester Ole Bjørstorp (S) jævnligt parkerer en tjenestebil på villavejen ved sit hjem eller i sin egen indkørsel.

Det gør han, selv om bilen ifølge reglerne skal holde på arbejdspladsen. Kommunen mener dog, at reglerne er åbne for fortolkninger. Og derfor er sagen sendt til Ankestyrelsen.

Kommunen beklager sagen og skriver, at brugen af tjenestebiler på den i Ekstra Bladet omtalte måde ophører, mens Ankestyrelsen kigger på sagen.

Reglerne skal naturligvis overholdes, siger Kåre Svarre Jakobsen, der er kommunaldirektør i Ishøj Kommune.

- En af udfordringerne ved denne sag er dog, at de nuværende regler virker til at være åbne for fortolkninger - eksempelvis om bilen må holde parkeret ved en privatbolig, hvis man skal til et arbejdsmøde tidligt næste morgen, siger han i pressemeddelelsen.

Ole Bjørstorp har over for Ekstra Bladet fastholdt, at han har overholdt reglerne for brugen af tjenestebil. Han forklarer, at han af skattevæsnet har fået at vide, at bilen nogle gange gerne må stå derhjemme.

- Det kan man godt gøre nogle gange. Det har jeg fået at vide at skattevæsnet. Hvis man næste morgen skal til et møde ude i byen, siger han til avisen.

Ole Bjørstorp erkender dog, at han kørte til et bryllup i tjenestebilen.

- Jeg skulle have et bryllup plus et andet arrangement bagefter. Selvfølgelig kunne jeg have brugt den anden (bil, red.). Det er klart. Det regner jeg med, at man finder en løsning på, siger han.

Borgmesteren holder fast i, at han har handlet "fuldstændig i overensstemmelse med loven".

Se Ekstra Bladets historie her