Paris er nok en messe værd

I Byernes By har danskere søgt til gennem mange år. Der har været navere og kunstnere, studerende og au-pairs, folk som varetog danske erhvervsinteresser og andre som arbejdede på Ambassade, UNESCO og NATO. Nogle var på gennemtræk, andre blev gift og slog sig ned. Fransk sprog og kultur har draget mange. Det er spændende, men også fremmedartet.

Det konkluderer domprovst Steffen Ravn Jørgensen, som på fredag den 31. januar klokken 14 holder foredrag på Fredegsmødet i Domkirkens Hus, Sct. OLaigade 53.

- I perioden var jeg præst ved Frederikskirken og samtidig socialattaché på Ambassaden. Kirken fungerede som et stort mødested for de mange danskere. Der var gudstjenester om søndagen, børnehave og skole om onsdagen, sammenkomster hver tirsdag samt en række kulturelle tiltag. Kirken var et lille stykke Danmark, som uden tvivl var utrolig vigtig at ty til for de mange, som dagligt var badet i fransk kultur. Mange studerende og au-pairs gik i kirke om søndagen og gennemsnitsalderen for kirkegængerne var omkring 30! I kirken kunne man bruge modersmålet og udveksle erfaringer for så at gå videre i sin hverdag, forklarer Steffen Ravn Jørgensen.