Højbjerg og co. tvinger Eriksen-løse Tottenham ud i omkamp

Med en udligning kort før slutfløjtet sørgede Sofiane Boufal for, at Southampton spillede 1-1 med Tottenham.

Tottenham og Southampton skal mødes igen for at finde ud af, hvem der skal gå videre til ottendedelsfinalen i FA Cuppen.

Det står klart, efter at de to hold lørdag spillede 1-1 på St. Mary's Stadium i Southampton.

Son Heung-min sendte gæsterne foran efter en times spil, men Sofiane Boufal bragte kort før slutfløjtet igen lighed på måltavlen.

Christian Eriksen glimrede ved sit fravær. Danskeren, der ifølge flere medier er meget tæt på et skifte til italienske Inter, var således ikke en del af Tottenhams trup.

Pierre-Emile Højbjerg startede som sædvanligt på banen og bar anførerbindet for Southampton, der ikke havde Jannik Vestergaard med i truppen.

Første halvleg var en underholdende affære. Begge hold viste sig flot frem - først Tottenham, der i de første 20-25 minutter spillede sig til flere chancer, inden Southampton frem mod pausen bød sig til i den anden ende.

Dele Alli sendte cirka midtvejs bolden i mål, men scoringen blev underkendt. Son Heung-min var offside, da bolden snittede sydkoreaneren på sin vej i kassen.

Det blev første og eneste gang, bolden fandt vej til netmaskerne i de første 45 minutter, der dermed endte med 0-0 på måltavlen.

Southampton tog teten fra anden halvlegs start, men det var Tottenham, der kom foran efter et kvarter.

Érik Lamela serverede efter en omstilling bolden for Son Heung-min i venstre side, hvorefter sydkoreaneren med en flad afslutning udplacerede Angus Gunn i Southampton-målet.

Det fik hjemmeholdet til at satse mere offensivt, og der stod Southampton på det meste i kampens afslutning.

Med få minutter tilbage af den ordinære spilletid kom udligningen så, da Sofiane Boufal hamrede bolden op i nettaget til kampens slutresultat efter en tværaflevering i feltet.

Chelsea er klar til ottendedelsfinalerne efter en sejr på 2-1 over Hull fra næstbedste række. Michy Batshuayi og Fikayo Tomori lavede målene for Chelsea. Andreas Christensen var på bænken i hele opgøret.

Norwich og Sheffield United er også videre efter sejre over henholdsvis Burnley og Millwall.

Knap så godt gik det for West Ham, der er ude efter et nederlag på 0-1 til Championship-klubben West Bromwich. Newcastle skal ud i en omkamp mod Oxford United fra tredjebedste række, efter at de to klubber lørdag spillede 0-0.