Kassebeholdningen daler: Økonomi under skarpt opsyn

Ikke alle kunne stemme for, da byrådet torsdag aften skulle godkende det forventede regnskab pr. 30. juni i år.

Tidligere på året var der et merforbrug på servicerammen på 19,2 millioner. Det presser blandt andet kommunens kassebeholdning, som daler.

Derfor har Økonomiudvalget indstillet til forvaltningen, at der udvises den størst mulige økonomiske tilbageholdenhed. Men det er ikke nok, mener Konservative, som ønsker et øjeblikkeligt udgifts- og ansættelsesstop.

- Vi er bekymrede for økonomien. Vi har en kassebeholdning, der er på vej ned, og nu ser vi, at vi også er presset på vores serviceramme. Vi havde gerne set, at vi havde strammet op på det her allerede inden sommerferien. Derfor foreslår vi nu at rette op på det med det samme ved at indføre et udgifts- og ansættelsesstop. Det har vi gjort før, og det virkede, sagde Erik Lund (K) på byrådsmødet.

Til det svarede Miki Dam Larsen (S):

- Min oplevelse af dengang var, at det skal vi ikke gøre igen. Nogle blev ramt hårdt, andre blev ikke ramt. Så hvis vi skal tage ansvar for helheden, så er det ikke vejen at gå, sagde han.

Venstres gruppeformand Olav B. Christensen understregede, at tingene for Venstre at se er under kontrol.

Og Nikolaj Bührmann (SF) sagde, at det for ham handler om, hvorvidt der skal være kaosstyring eller en kontrolleret styring de næste fire måneder.

Borgmester Karsten Längerich (V) påpegede konsekvenserne ved at vælge et ansættelsesstop.

- Det vil helt konkret være, at vi ikke kan ansætte vikarer i hjemmeplejen, og at udsatte borgere derfor får færre besøg.