Belgisk CP-forsker modtager dansk pris på én million kroner

Den belgiske professor Bernard Dan bliver den første modtager af Elsass Fondens nystiftede forskningspris

Han er en af de mest indflydelsesrige stemmer inden for området børn og handicap.

Og særligt hvad angår børn med cerebral parese (CP). Derfor belønnes den belgiske læge og ph.d. Bernard Dan med den største pris inden for forskning i CP, den danske 'Elsass Foundation Research Prize' på én million danske kroner.

Professor Bernard Dan har forsket, undervist, forfattet bøger og har i det hele taget sat et markant aftryk i forhold til viden om CP.

"Derfor er han den helt rigtige modtager af den nystiftede pris," fortæller komitéformand og professor Thomas Sinkjær.

"Trods hans relativt unge alder, så er Bernard Dans bidrag til CP-viden på globalt plan enestående. Ingen forsker har været lige så ihærdig som ham, når det kommer til at insistere på betydningen af CP-forskning i højeste kvalitet," forklarer komitéformanden.

Bernard Dan fik prisen overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte ved en ceremoni i Elsass Fonden i Charlottenlund onsdag 20. november.

Prisen består af 750.000 kroner, som er øremærket ny forskning, mens de 250.000 kroner anerkender forskerens hidtidige indsats. En anerkendelse, som ifølge prisvinderen selv har enormt stor betydning for CP-forskning fremadrettet.

"Jeg er både ydmyg, overrasket og meget beæret over at være den første modtager af denne meget vigtige pris, og jeg er meget taknemmelig over for fonden og komitéen," fortæller Bernard Dan og supplerer:

"Prisen vil gøre det muligt for mig at gennemføre et vigtigt projekt, jeg arbejder på."

"Formålet med projektet er at få en bedre forståelse for hjernens funktion og plastiske egenskaber hos personer med cerebral parese med henblik på at forbedre udviklingen af deres funktionsevne gennem relevant neurofysiologisk stimulation."