AaB når frem i tide og vinder udsat pokalkamp

AaB er klar til at møde FC København i pokalturneringen efter en 3-0-sejr ude over HB Køge i udsat opgør.

Superligaklubben AaB er som det sidste hold klar til kvartfinalen i Sydbank Pokalen.

Onsdag aften vandt nordjyderne den udsatte pokalkamp mod HB Køge med 3-0 efter scoringer af Oliver Abildgaard, Iver Fossum og Tom van Weert.

Med sejren kan AaB se frem til at få besøg af FC København i kvartfinalen. Det eksakte tidspunkt kendes ikke, men kvartfinalen forventes at blive spillet i perioden 3.-5. marts næste år.

Ottendedelsfinalen mod HB Køge skulle oprindeligt være spillet onsdag 30. oktober, men blev udsat på grund af en ulykke på Storebæltsbroen.

Broen var lukket i timevis, og det medførte, at AaB's materialemand ikke kunne nå frem - heller ikke selv om kampen i første omgang blev udsat i halvanden time.

For en sikkerheds skyld tog materialemanden færgen til Sjælland denne gang, så AaB-spillerne ikke risikerede at mangle deres fodboldstøvler, bandager og kosttilskud.

Det var blandt andet manglen på de ting, der førte til, at kampen i oktober blev udskudt, hvilket undrede HB Køge, der havde tilbudt AaB at låne, hvad end nordjyderne måtte mangle.

Før den udsatte kamp havde AaB-direktør Thomas Bælum da også givet udtryk for i Nordjyske, at de to klubber næppe er på julekort med hinanden i år.

Inde på banen var temperamentet afdæmpet, og der skulle gå over 80 minutter, før dommer Jakob Sundberg måtte hive et gult kort op ad lommen.

På det tidspunkt var opgøret reelt afgjort i AaB's favør.

Gæsterne tog føringen i det 24. minut, da Oliver Abildgaard scorede på et oplæg fra Lucas Andersen. Efter en times spil fordoblede Iver Fossum føringen med et skud fra kanten af feltet.

I slutminutterne satte hollænderen Tom van Weert trumf på med målet til 3-0.

De fire pokalkvartfinaler ser således ud:

* AC Horsens - Silkeborg.

* Esbjerg - AGF.

* Randers - Sønderjyske.

* AaB - FC København.