500 så Tølløses juletræ blive tændt

Tølløse: Velkomsten sagde det hele.

"Vi er over 500 samlet i aften, det er fantastisk, og I skal have en kæmpe tak for opbakningen", lød det fra Tølløse Lokalforums Flemming Sommer søndag eftermiddag foran Kulturhuset No1.

Her var børn og voksne stimlet sammen for at deltage i dette års juletræstænding, som netop Lokalforum og Fællesskab Tølløse står bag.

Forinden var dagens festligheder blevet indledt med gløgg og æbleskiver i det lune kulturhus, før det var tid til at rykke udendørs i det råkolde novembervejr, hvor Flemming Sommer omkring klokken 16 startede løjerne få meter fra juletræet.

Dernæst blev scenen overladt til Sejergaardsskolens elever, der, under ledelse af musikskoleleder Holger Bech, sikrede julestemningen med både blæseinstrumenter og korsang.

Det småfrysende publikum kunne blandt andet varme sig til velkendte numre som "Når du ser et stjerneskud", "Dejlig er jorden" og "Bjældeklang", før det blev Henrik Kristiansen, forstander på Tølløse Privat- og Efterskoles tur til at levere sin juletale på kulturhusets trappe.

Ros til kulturhus

Netop rammerne for dagens arrangement fik da også pæne ord med på vejen i forstanderens tale.

"Kulturhuset er noget af det mest positive, der er sket i Tølløse", fortalte Henrik Kristiansen med henvisning til dagens fremmøde.

"Vi oplever, at det er bedre at være sammen med andre end at være alene", fortsatte forstanderen, der også leverede en opfordring til forsamlingen.

"Når vi føler overskud, skal vi bruge det overskud til at række ud mod andre, der måske ikke selv kan række ud", tilskyndede han.

Grønlandsk besøg

Bemærkningen satte samtidig punktummet for opvarmningen til dagens absolutte højdepunkt - juletræstændingen - der heldigvis forløb helt efter planen.

En smule mere kaotisk blev det få minutter senere, da selveste julemanden valgte at gøre sin entré til stor jubel for særligt de yngre deltagere til eftermiddagens juletræstænding.

Der gik da heller ikke mange minutter, før den grønlandske gæst havde sat sig tilrette i No1 med en sæk fyldt med 300 slikposer, doneret af SuperBrugsen Tølløse, der blev fordelt på behørig vis mellem børnene.