Derfor skal du handle lokalt: Skån klimaet og bevar din by

Alle bør handle lokalt, så skåner man både klimaet og bevarer indkøbsmulighederne i byen og på RO's Torv, fortæller centerchef Lisbeth Wilstrup og fortsætter:

- Forbrugerne har en kæmpe magt. De kan bestemme om butikkerne skal være her eller om de skal lukke. Men det kræver, at de tager et aktivt valg og vælger at gå ud i butikkerne.

- Samtidig får man god motion, hvis man tager sin cykel til RO's Torv eller Roskilde by siger hun gavtyveagtigt.

I disse klimatider tænker mange over, om de skal tage flyet, bilen eller toget, når de skal på ferie, men man burde også overveje, hvor man køber sine ting.

- Når man eksempelvis køber varer via nettet fra udlandet, så skal de fragtes frem og også ofte tilbage igen, når størrelserne ikke passer, varerne er itu eller ikke lever op til forventningerne.

Bedre fragt

Varerne bliver fragtet gennem lande med fly eller lastbil, der forurener. De bliver pakket ind i diverse indpakninger, som man undgår, hvis man går ned i sin butik i stedet.

- Jeg fik en lille ting sendt til mig. Jeg talte hele seks lags indpakning, da jeg pakkede den ud.

- Værst er det, hvis man køber et eller anden fra Kina, der skal transporteres hele vejen til Danmark. Det er helt sikkert ikke godt for klimaet, siger Lisbeth Wilstrup.

Penge ind i byen

En anden hage er, at pengene går til udlandet i stedet for at blive her i Danmark og i ens egen by, siger Wilstrup.

Hun fremhæver også, at man samtidig forhåbentlig får en god service, når man går ned i den lokale butik.

Desuden har man mulighed for at få sig en god snak, møde folk og måske få endnu flere oplevelser med hjem.

- I butikkerne er det ikke kun varer, du køber, du får en helhedsoplevelse med dig hjem, som du husker meget bedre, end hvis du klikker rundt på nettet og bestiller varer hjem.