Flere påsatte brande i og omkring Nordbyen

Mens der ifølge politiet var god ro og orden i Slagelse bymidte under Sct. Michaels Nat, så var situationen en ganske anden i Nordbyen efter midnat. Her måtte politi og brandvæsen rykke ud flere gange, oplyser vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi:

- Vi får den første melding lørdag klokken 01.06 om en bil, der brænder på Kierulffsvej. Nogen har lagt aviser og ugeblade ind under en bil og sat ild til, men ilden går ud og når derfor ikke at anrette den store skade, siger vagtchefen.

Der går dog ikke lang tid, før den er gal igen:

- Klokken 01.55 indløber en ny melding om en anden bil - denne gang på Dybbølvej, hvor en parkeret bil er fuldstændig overtændt og ikke til at redde. En anden bil tæt ved fik også alvorlige varmeskader ved branden, siger politimanden.

Blot en halv time senere er der igen brug for Slagelse Brand & Redning:

Denne gang er det gået ud over et kolonihavehus på Ribisvej, hvor der er sket store skader på tagkonstruktionen.

Den fjerde og sidste melding om påsatte brande indløb først lørdag formiddag, selv om forsøget på brandstiftelse efter alt at dømme også er sket natten til lørdag:

- Vi får en melding om, at nogen har forsøgt at antænde en bil på Albert Ibsensvej. Anmelderen finder noget forkullet tøj under sin bil, men heldigvis gik ilden ud, inden den fik ordentligt fat, siger vagtchefen,

Politiet ser med stor alvor på de mange brande, som alle lader til at være påsatte. Der er imidlertid ingen spor efter gerningsmændene.

- Hvis nogen har set noget mistænkeligt i de nævnte områder, så vil vi meget gerne høre mere om det, siger vagtchefen.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.