Beboere høres om Arkenwalk

Nu inviterer Ishøj Kommune til møde med de borgere, som skal bo nær kommunens kommende kunststi, Arkenwalk.

Det bliver en 2,2 kilometer lang kunststi, som skal binde Ishøj bedre sammen som natur- og kunstby og samtidig føre borgere og museumsgæster fra centrum af Ishøj til kunstmuseet Arken. Kunststien skal slange sig fra Ishøj Station til Strandparken, og det forventes, at Arkenwalk kan blive betrådt af de første gæster i 2021.

Sidste år fandt Ishøj Kommune, Realdania og kunstmuseet Arken vinderen af en projektkonkurrence, som - sammen med kommunen - får lov til at planlægge og anlægge stien. Nu er kommunen klar til at tage hul på næste fase af projektet: Inddragelsen af borgerne.

- Det betyder, at vi nu skal inddrage de borgere, som kommer til at bo nær Arkenwalk, siger Marie Louise Madsen, teknik- og miljødirektør i Ishøj Kommune.

Det første borgermøde vil finde sted den 28. august med deltagelse af repræsentanter fra boligområderne Vildtbanegård IV, Ishøj Centrum og Tranegildestrand.

Formålet med mødet er at præsentere visionerne for projektet for borgerne, som samtidig får mulighed for at komme med input.

- Det bliver et yderst spændende projekt, som vil bruge kunst og natur til at skabe rammerne for et bedre udeliv i Ishøj. Men det er vigtigt, at vi alle får ejerskab til Arkenwalk. Stien tilhører os alle, men den skal især bruges dagligt af de borgere, som bor i nærheden. Og derfor er det også vigtigt, at de bliver inddraget i processen, siger Marie Louise Madsen.

Arkenwalk vil begynde ved Ishøj Station og strække sig igennem både en tæt trafikeret stationsforplads, et livligt beboelsesområde, en tunnel, et stille villakvarter og en naturskøn strandpark med eng og søer.

- Målet med Arkenwalk er at give Ishøjs borgere en inddragende og sanselig natur- og kunstoplevelse udover det sædvanlige - midt i vores egen by. Stien er særligt skabt til Ishøj og vil fremhæve de forskellige områder af vores by, så de får lov til at komme til deres ret, mens Arkenwalk samtidig vil binde dem sammen som en del af en større helhed. Jeg glæder mig til, at vores sti står klar, siger teknik- og miljødirektør Marie Louise Madsen.

Man kan læse mere om Arkenwalk på www.ishoj.dk/kunststi