Næste onsdag: Verdenspremiere i Lyngby på fantasy-symfoni med Ant Boys far som konferencier

Forfatter Kenneth Bøgh Andersen er konferencier, når Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester inviterer til nytårskoncert 8. januar

Med forfatter Kenneth Bøgh Andersen som konferencier byder Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester velkommen til nytårskoncerter den 8. januar.

Kenneth Bøgh Andersen er én af Danmarks helt store forfattere inden for fantasy-genren. Hans bøger om superhelten Antboy er blevet filmatiseret og Djævlens lærling sat op som musical med musik af den amerikanske komponist Madeline Myers.

"Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester kontaktet komponisten, der var skrevet for et mindre ensemble. Vi fik tilladelse til at bruge musikken, der nu er blevet omskrevet af komponisten Benjamin de Murashkin til et fuldt symfoniorkester. Så der er tale om intet mindre end en verdenspremiere," siger violinist Hanne Smith Petersen, der er formand for orkestret.

Hele koncerten står i fantasiens tegn, og det skyldes ifølge Hanne Smith Petersen, at man med det repertoire åbner dørene for et publikum, der måske ikke traditionelt går til klassiske koncerter.

"For et par år siden lavede vi en koncert med filmmusik, og det viste sig, at der kom andre til koncerten end dem, der ellers gør. Vi vil gerne gøre den klassiske musik mere tilgængelig," siger hun.

Foruden musikken til Djævlens lærling kan publikum høre musik fra blandt andet filmene Harry Potter, Batman og Ringenes Herre.

På dirigentpodiet foran det 80-mand/kvinde store orkester står Christian Schmiedescamp, der foruden at være dirigent er solobasunist i Copenhagen Phil.

Koncerten den 8. januar kl. 19.30 bliver afholdt hos Jan Nyggaard (BMW), Firskovvej 33 i Kgs. Lyngby

Billetter købes på www.billetto.dk