Politiet med opfordring: Pas på dig selv og vennerne

Desværre ser politiet, at mange af julefrokostgæsterne på den ene eller anden måde kommer i kontakt med myndighederne, fordi festen er blevet lidt for våd.

Mange tager i den næste måneds tid til julefrokoster rundt omkring i hele landet. Det skal gerne være nogle fester, hvor alle er glade og kommer hjem i god behold.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Men desværre oplever politiet, at nogle af de personer, der efter en våd julefrokost mister kontrollen over sig selv, kommer i problemer.

Hvert år må et antal ellers ganske almindelige mennesker overnatte i detentionen, mens andre må på skadestuen og i enkelte tilfælde ender en ellers festlig julefrokost med et rigtig tragisk udfald.

- Vi har igennem de seneste mange år oplevet, hvordan en meget stor del af de mennesker, vi er i kontakt med på de store julefrokostaftener, er så påvirkede, at de ikke kan tage vare på sig selv. Og det er rigtig trist, fordi der ofte er tale om ganske almindelige mennesker, der på denne måde risikerer at komme rigtig galt afsted, siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Stop i tide

Det billede vil politiet gerne forsøge at påvirke, så flere borgere får en god aften og færre kommer galt afsted.

- Vi forsøger med vores lille kampagne at skærpe borgernes opmærksomhed på egen og venners tilstand ud fra den betragtning, at mange triste sager kunne være undgået, hvis en venlig sjæl, havde sagt stop eller fulgt vedkommende hjem, inden det gik galt, siger Michael Flemming Rasmussen.

Politiet vil derfor hen over de næste fredage og lørdage befinde sig på togstationer, indkøbscentre og trafikknudepunkter, hvor julefrokostgæsterne kan få en snak om forebyggende tiltag forud for aftenens festligheder, og her vil betjentene også uddele små postkort.

- Vi har lavet et lille postkort, hvor vi med et glimt i øjet forklarer, hvordan og hvornår man kan hjælpe vennerne, så de ikke havner i politiets eller andre myndigheders systemer, siger politiinspektøren.

Midt- og Vestsjællands Politi vil i løbet af den kommende måned også være massivt tilstede på vejene for at se efter spritbilister, ligesom politiet vil være synlige i nattelivet.

Torsdag 28. november 2019 kl. 07.00-08.30

Torsdag 28. november 2019 eftermiddag

Fredag 29. november 2019 kl. 07.00-08.30

Fredag 29. november 2019 kl. 14.00-16.00

Fredag 29. november 2019 kl. 18.00-20.00