Succes med flygtningeprojekt: "Det har været fantastisk at se, hvor meget pigerne er vokset"

En flok flygtningepiger mødes hver mandag eftermiddag på Hillerød Stadion for blandt andet at spille fodbold og hygge sig

"Det har været fantastisk at se, hvor meget pigerne er vokset".

Sådan lyder det fra Rania Tamim, der er leder af det socialpædagogiske tilbud 'UFT - We Care'.

I foråret dannede hun et idrætshold for flygtningepiger i Hillerød Vest i samarbejde med Hillerød Fodbold, DGI og Hillerødsholmskolens HFO. De har brugt bygningen 'Det Røde Hus' på Hillerød Stadion som base for holdet, der har trænet hver mandag eftermiddag.

"Det er en målgruppe, som ikke har tradition for at dyrke foreningsidræt, så det at der kommer 10-15 til træning hver uge, er en kæmpe succes," fortæller Rania Tamim i en pressemeddelelse.

Formålet med holdet er at inkludere flygtningepigerne i et fællesskab, der inkluderer fysisk aktivitet, foreningsliv og udvidelse af personligt netværk, forklarer Peter Bennett fra Hillerød Fodbold, der træner pigerne.

Foruden at spille fodbold, så har flygtningepigerne brugt en weekend på at istandsætte huset. De har besøgt værestedet Cube i det boligsociale område Vapnagaard i Helsingør, hvor de spillede en træningskamp mod et etnisk pigehold, og hvor der var fællesspisning og hygge efter kampen.

Og flygtningepigerne deltog også i nordsjællandsmesterskaberne i streetsoccer kort før sommerferien.

"Og så trænede vi op til at deltage i det store nationale løbeevent Royal Run i København. Det var en kæmpe stor oplevelse," fortæller Rania Tamim, der i tæt samarbejde med Hillerød Kommune har rekrutteret flygtningepigerne.

Pigernes familier har ikke boet i Hillerød så længe og kommer fra Balkan, Tyrkiet, Iran, Irak og Libanon/Palæstina. Det er planen, at Hillerød Fodbold skal uddanne nogle af UFT - We Cares medarbejdere til at overtage træningerne, så der kan trænes flere gange om ugen.

I september måned lægger den danske løbelegende Allan Zachariasen vejen forbi. Han skal løbetræne med pigerne, så de bliver klar til at deltage i et af DGI's populære Soul Trail-løb senere på efteråret.

"Det har givet noget til både flygtningepigerne og Hillerød Fodbold, at de har deres faste gang i klubben. Så vi glæder os til at fortsætte med holdet," siger Peter Bennett i pressemeddelelsen.

Planen er at åbne Det Røde Hus op for andre end flygtningepigerne, så alle piger og drenge fra Hillerød Vest kan lave idræt og hygge på Hillerød Stadion efter skoletid.

"Og vi vil også snart invitere forældrene med ned i Det Røde Hus, så de også kan få en smag af dansk foreningsliv," slutter Rania Tamim.

mw