Giftig bundprøver fundet på havbund før tristævne

Med kun tre dage til triatlonløbet Stålmanden i Frederiksværk har virksomheden DeNova fundet forurening med blandt andet tungmetaller og PCB i havbunden ved Slaggemolen, som ligger nær løbets svømmerute i lystbådehavnen. DeNova vil nu i dialog med kommunen om at løse problemet.

- Forureningen vil kun blive værre med tiden, fordi vandet »æder« Slaggemolen og kystlinjen omkring den eksisterende havn, som er bygget på forurenet opfyld, og derfor bliver de miljøfarlige stoffer udvasket til fjorden, siger Jimmy Opfermann, direktør i DeNova Metal.

Halsnæs Kommune har set rapporten og slår fast, at man fortsat trygt kan bade i fjordens vand både som almindelig badegæst og som deltager i Stålmanden 2019.

- Tungmetallerne bliver, hvor de er nede i havbunden, hvilket også er årsag til, at man kan bade i mange andre tidligere industrihavne. Vi vil selvfølgelig gå i dialog med Denova A/S om rapporten. Men analysen giver ellers ikke anledning til særlige foranstaltninger, siger Martin B. Lindgreen, direktør i Halsnæs Kommune.