40 års tro tjeneste hos Nationalmuseet

Rikke

Bodil Holstein fra Lille Heddinge går på pension

Bodil Holstein i sit nybyggede snedkerværksted i Lille Heddinge. (Privatfoto)

Navnenyt: Restaureringstekniker og snedker Bodil Holstein fra Lille Heddinge går pr. 1. december 2019 på pension fra Nationalmuseets møbelværksted, hvor hun har haft sin tro gang i nu 40 år. Det fejres med afskedsreception den 29. november for venner, familie og kolleger.

Bodil Holstein har gennem de sidste 40 år arbejdet for Nationalmuseets bevaringsafdeling som restaureringstekniker. Her har hun haft fornøjelsen af at genoplive en lang række af de danske nationalklenodier.

Udover Nationalmuseets egne genstande har Bodil Holstein i samarbejde med kolleger arbejdet på prominente projekter som Eremitageslottet, Holmens kirke og det nye Musikmuseums indretning og instrumenter, for at nævne nogle få.

Et nyt kapitel starter dog samtidigt for Bodil Holstein, der endnu ikke lægger fascinationen for træets detaljer og dynamik fra sig. I fællesskab med sin mand, snedkermester Finn Nielsen, har hun bygget og åbnet et nyt snedkerværksted et stenkast fra Lille Heddinge Kirke. Her udvikler og producerer snedkerparret møbelgenstande samt bestillingsvarer.