El-busserne kommer til Ballerup

Søndag 8. december erstatter Ballerup og Egedal de gamle dieselbusser på linjerne 147,156 og 157 med helt nye el-busser.

El-busserne har mange miljøfordele. De reducerer kommunernes udledning af CO2 med 370 tons om året svarende til 24 procent af den samlede udledning fra Ballerup og Egedals buslinjer, de udleder ingen gasser eller partikler lokalt, og så støjer de væsentligt mindre end dieselbusser – især når de sætter i gang. Det er derfor også forventningen, at busturen bliver en meget mere behagelig og støjsvag oplevelse i fremtiden.

I Ballerup Kommune er borgmester Jesper Würtzen (A) stolt af, at kommunen er på forkant med den grønne omstilling.

“Ballerup Kommune er en grøn kommune. Vi intensiverer hele tiden vores grønne fokus, og derfor er det et helt naturligt skridt, at dieselbusserne i kommunen med tiden bliver erstattet af el-busser,” siger han og fortsætter:

“Sidste år tog vi en principbeslutning om, at vi ønsker el-busser på alle bybuslinjer og fossilfrie busser på de øvrige. Nu sætter vi handling bag ordene, så alle borgere kan se frem til mere moderne og klimavenlig offentlig transport, der får os sikkert og grønt ind i fremtiden.”

Ballerup og Egedal Kommuner er med i det hidtil største rykind af el-busser i Danmark. I april 2019 satte Movia sammen med Roskilde Kommune 20 el-busser på alle byens buslinjer. Samme dag som Ballerup og Egedal Kommune indsætter el-busser, indsætter også København og Frederiksberg Kommuner 48 el-busser på linje 2A og 18. Derved kommer 76 el-busser på gaden i Movias område i 2019.

Forpremiere om lørdagen

Det klimavenlige tiltag bliver fejret med en lille forpremiere lørdag den 7. december, hvor kommunerne sammen med Movia præsenterer de nye el-busser på Banegårdspladsen i Ballerup klokken 10-13.

Alle borgere – børn, voksne og klimaentusiaster – er inviteret til at være med. De kan både få en prøvetur i én af de nye el-busser, høre mere om busserne og få lidt at spise og drikke.

Det begynder klokken 10 med taler og snoreklip ved: Jesper Würtzen (A), borgmester i Ballerup Kommune, Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune og Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør, Movia

De to borgmestre klipper sammen snoren til bussen, og fra klokken cirka 10.10 kan man hvert tiende minut og helt indtil klokken 12.50 komme med på en klimavenlig rundtur i Ballerup (Ballerup st. – Linde Allé – Baltorpvej – Vestbuen – Præstevænget – Bydammen – Ballerup st.), hvor Movia svarer på spørgsmål om busdrift og el-busser.