Radio Køges store fest

Det er ikke svært at få øje på højdepunkter, når man kigger på programmet for onsdag aften i Køge Festuge. Der bliver nemlig mange af dem - næsten uanset ens musikalske præferencer.

Bliv spændt op til lir med Den Gale Pose, dans med til Djämes Braun eller hør Søs Fengers smukke klassikere. Radio Køge har endnu en gang sammensat et festligt program, der kan fylde Torvet til en aften med masser af musik.

Der er i alt 10 solister og grupper på plakaten til årets Radio Køge Open Air onsdag 28. august. Det musikalske program skydes i gang af Askling klokken 18.30, og herefter følger Rasmus Walter, der blev kendt som frontfigur i bandet Grand Avenue og siden brød igennem som soloartist med nummeret "Endeløst". Siden har han udgivet en lang række stærke popsange med 'Be alright' som den seneste i rækken.

Sangerinden Fallulah overtager scenen klokken 19, og klokken 19.20 er det Søs Fengers tur til at gå på scenen foran et forhåbentligt stort publikum på Torvet. Hun er kendt og elsket af de fleste danskere. Hun startede for alvor sin karriere som popidol i News og har siden som solist bevæget sig sikkert rundt i mange genrer - pop, rock, jazz, viser, disco - og det både på dansk, svensk og engelsk. At hun forstår at forene sødme og styrke er samtidig måske forklaringen på, hvorfor Søs Fenger er blevet rollemodel i flere generationer.

Søs Fenger afløses klokken 19.40 af Thomas Buttenschøn, der i foråret udgav sit første dansksprogede album siden 2011, og som er blevet kendt for i sine sange både at kunne behandle tunge emner og lette hverdagsagtige stemninger. På det nye album tager Thomas Buttenschøn lytterne med tilbage i tiden. Han synger om tunge emner som sin mors død, faderens alkohol forbrug, og forholdet til sine børn, som han nu kun ser på deltid. Han har udgivet i alt otte album og er blandt andet kendt for hits som Fantastiske mandag, Smukkere end smuk og Dårlig Sex.

Aura Dione er inspireret af countrymusikkens rødder, og hendes musik er drevet af story-telling og en lyst til at dele ud af private kærlighedshistorier. Sange som fortæller historien om kærlighedssorger og om håbet og styrken man finder, for at komme igennem en ulykkelig forelskelse. Hun går på scenen klokken 20.10, og klokken 20.30 overlader hun rampelyset til Pede B, der som rapper bevæger sig i en helt anden genre og på den måde illustrerer alsidigheden i det musikalske program denne aften.

Aftenen afsluttes i selskab med Fastix klokken 20.50 og Djämes Braun fra klokken 21.10, inden den gendannede rapgruppe Den Gale Pose runder af med et brag fra klokken 21.30. Den Gale Pose brød igennem i den sidste halvdel af 90'erne med numre som Spændt op til lir og må være garanter for fest på Torvet denne onsdag aften.