700 dage uden tryksår

Siden Greve Kommune i 2016 gik med i Dansk Selskab for Patientsikkerheds projekt »I sikre hænder«, er antallet af tryksår hos beboerne på kommunens plejecentre kun gået en vej: Nedad. Og det betyder, at Dahliahuset, som er tilknyttet Nældebjerg Plejecenter, torsdag kunne fejre, at der er gået 700 dage uden tryksår til beboere.

Derfor kom borgmester Pernille Beckmann og direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Inge Kristensen, forbi Nældebjerg Plejecenter for at ønske personalet tillykke og for at høre mere om resultatet.

- Jeg er rigtig stolt af vores plejepersonale. De knokler hver dag benhårdt for at give vores beboere den bedste pleje, og det er virkelig flot, at vi i en plejeafdeling nu har haft 700 dage uden tryksår. Faktisk er vi den bedste kommune i Danmark på området, siger borgmester Pernille Beckmann.

Resultatet er kommet på baggrund af nye og bedre arbejdsgange, som først er prøvet af på en plejeafdeling og derefter spredt ud til resten af kommunens afdelinger. For eksempel er der nu indført daglige tavlemøder, hvor personalet gennemgår de beboere, der er i særlig risiko for tryksår.

Alle kommunens plejeafdelinger arbejder i dag med forebyggelse af tryksår, og målet er at udrydde tryksår i Greve Kommune i løbet af 2 år.

Borgere i ældreplejen er ofte i risiko for at få tryksår, som er et område på kroppen, hvor huden er beskadiget på grund af et langvarigt tryk. Det kan eksempelvis være, fordi en person ligger meget ned i sin seng, har forkert fodtøj på eller sidder i en kørestol i lange perioder. Tryksår kan i yderste konsekvens medføre i knoglebetændelse og blodforgiftning.