Venstre Stevns vil ikke kommentere krise

Formanden for Venstre Stevns: Karsten Skov deltog onsdag aften i mødet på Rønnede Golfklub, hvor de 17 kommuneforeningsformænd i Region Sjælland var indkaldt for at drøfte den eskalerende krise i partiet om formands- og næstformandsposterne.

Men Karsten Skov ønsker ikke at oplyse, hvad han selv anbefaler, at der skal ske i Venstre efter folketingsvalget, hvor partiet vandt ni mandater, men tabte regeringsmagten. Fra en række sider i baglandet - bl.a. det tilsvarende møde i Region Midtjylland mandag aften - lyder nu kravet, at både partiformand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen bør trække sig fra deres poster - en opfordring, som formanden har afvist, mens Kristian Jensen forholder sig tavs.

- Jeg støtter 100 procent loyalt princippet, at indre anliggender i partiet diskuterer vi internt, når vi mødes og ikke gennem pressen. Som I sikkert har kunne følge på de forskellige nyhedskanaler, udtalte regionsformanden: Elo Jensen, at vi havde haft et godt møde og drøftet situationen, samt at konklusionerne herfra bliver taget med til møderne i forretningsudvalget og hovedbestyrelsen samt til landsmødet. Forretningsudvalget er som bekendt på fredag, og hovedbestyrelsesmødet er på lørdag, siger Karsten Skov i en kommentar til avisen.

Han minder endvidere om, at hverken forretningsudvalg eller hovedbestyrelse har beslutningsmyndighed i forhold til valg af formand og næstformand. Det er alene et anliggende for landsmødet, som er partiet højeste myndighed, understreger han.