Lazio får betinget straf for racistiske tilråb mod Milan

Lazio skal spille en hjemmekamp med lukkede tribuner, hvis der sker lignende episoder inden for det næste år.

Den italienske klub Lazio slipper med en betinget straf, efter at klubbens fans i sidste uge kom med racistiske tilråb mod AC Milan-spillere i Coppa Italia-semifinalen.

Den italienske ligas disciplinærudvalg har besluttet, at holdet fra hovedstaden skal spille en hjemmekamp med dele af tribunerne lukket, hvis der sker en lignende episode inden for det næste år.

Det var Milans ivorianske midtbanemand, Franck Kessié, og den i Chelsea lejede franskmand, Tiemoué Bakayoko, som blev udsat for gentagne racistiske ytringer samt abelyde fra udeholdets fans.

Ifølge Milan skete det både før, under og efter kampen, som Lazio vandt 1-0, hvilket betød en billet til Coppa Italia-finalen for Rom-klubben efter 0-0 i første møde.

Disciplinærudvalget lagde vægt på, at tilråbene kunne høres af næsten alle på stadion, og at næsten alle Lazios 4000 tilrejsende fans bidrog til tilråbene.

I Lazio-lejren er man kede af episoden, men mener, at det kun var en minoritet af tilskuerne, der råbte.

Milans sportsdirektør, Leonardo Araujo, finder det absurd, at kampen ikke blev afbrudt af dommeren.

- Der var tusinde grunde til at stoppe kampen, siger han til den italienske avis La Gazzetta dello Sport.

- Med de nye regler er der ingen grund til at vente til anden eller tredje gang, tilråbene kommer. Første gang er nok til at samle spillerne ved midten af banen og komme med en besked til tilskuerne.

- I tilfælde af flere tilråb skulle kampen være stoppet øjeblikkeligt, men intet skete. Alle hørte de racistiske tilråb og abelydene, siger han.

Tidligere i april blev Juventus' unge angriber Moise Kean udsat for racistiske tilråb i en kamp mod Cagliari.

/