Logistik-virksomhed hædret af kommunen

Øm: For forbipasserende emmer de åbne vidder omkring System Transport A/S ved Øm måske ikke umiddelbart af nærhed og stærke bånd til lokalområdet.

Det er dog netop, hvad de kan bryste sig af i og omkring domicilet på Kumlehusvej, hvor Lejre Kommune i sidste uge lagde vejen forbi for at overrække Virksomhedspris 2018 til det multinationale foretagende. Med prisen følger 5000 kroner til et medarbejderarrangement og yderligere 5000 kroner til et lokalt produceret kunstværk.

"I har i den grad medvirket til at fremme den rummelighed på arbejdsmarkedet, som vi i høj grad sætter pris på i Udvalget for Job- og Arbejdsmarked", roste udvalgsformand Christian Plank (SF) prisvinderen i sin tale tirsdag eftermiddag, hvor han sammen med udvalgsmedlem Bjørn Lykke Sørensen (K) deltog i en reception for System Transport A/S's medarbejdere og ledelse med CEO Tony Jakobsen i spidsen.

Synliggør rummelighed

Det er sjette gang, Lejre Kommune uddeler virksomhedsprisen, som har til formål at synliggøre lokale virksomheder, der har bidraget til at udvikle arbejdspladser i Lejre Kommune og gjort en indsat for at fremme rummeligheden på det lokale arbejdsmarked.

Og det er netop, hvad System Transport A/S er lykkedes med i det forgangne år. I et tæt samarbejde med Lejre Kommune har virksomheden af flere omgange haft borgere i virksomhedspraktik og på den måde bidraget positivt til beskæftigelsen.

"I har været med til at give borgerne en chance for at blive selvforsørgende", forklarede Christian Plank.

Overrasket modtager

Hos modtageren af Virksomhedspris 2018 kommer hæderen som en overraskelse.

"Vi er faktisk ret stolte over at få prisen. Vi havde ikke regnet med at få den, for vi vidste ikke at den eksisterende, men derfor er det da rart at den er havnet her", kvitterede System Transport A/S's daglige leder, Per Nielsen, beskedent ved tirsdagens reception.

Chefen benyttede samtidig lejligheden til at takke Lejre Kommune for samarbejdet og opfordre til at genoptage parløbet, hvis den for øjeblikket lave arbejdsløshed skulle finde på at stige igen.

"I øjeblikket er behovet ikke, men ændrer tiderne sig, er vi åbne for at være med igen. Nu ved vi, hvad det går ud på, og det har været givende for os at have den type opgaver", forklarede Per Nielsen, der har 26 års ancinitet i System Transport A/S.

Skaber værdi

Mens det sociale ansvar har en særlig plads hos den lokale virksomhed, lægger Per Nielsen samtidig ikke skjul på, at der også er økonomi i at give nærområdet en håndsrækning.

"De mennesker vi tager ind, skal løse nogle opgaver, som vi kan fakturere, for i sidste ende er det en købmandsbutik. Og det er rigtigt, at det er billig arbejdskraft i en periode, men vi tager jo de mennesker ind til at starte med, fordi vi i sidste ende gerne vil ansætte dem (på almindelige vilkår red.), der har evnerne, hvilket også er lykkedes", uddybede Per Nielsen overfor Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad umiddelbart efter sin tale.