Skibsvrag, kvindekamp og godt samarbejde: Louisiana får stor donation

Den britiske kunstner Cecily Brown har besluttet, at hendes mere end ti meter lange maleri »Where, When, How Often and with Whom« kan blive hængende på museet i Humlebæk efter udstillingen er slut i marts.

Maleriet har lagt navn til udstillingen, der kan ses på kunstmuseet Louisiana indtil marts.

- Der er tale om en enestående generøs gestus. Ikke alene har Cecily Brown taget det hjemlige publikum og anmeldere med storm, men også internationalt har udstillingen vakt opmærksomhed. Og vi er naturligvis ovenud lykkelige for, at der til alt dette kan føjes en sådan begivenhed, som donationen vitterlig er, udtaler Poul Erik Tøjner, direktør for kunstmuseet Louisiana.

Cecily Browns Where, When, How Often and with Whom er malet i 2017 og er, som hendes værk i øvrigt, fuld af referencer til kunsthistoriens store mestre. Men det er også direkte inspireret af den såkaldte Burkini-affære, hvor fransk politik i sommeren 2016 konfronterede en tildækket kvinde på stranden i Nice.

- Maleriet har fra starten haft en forbindelse til min oplevelse af Louisiana, til stedet, himlen omkring det og havet, og det er trods alt et værk med et skibsvrag i sig. Og så ville jeg samtidig simpelthen udtrykke min taknemmelighed for det fornemme samarbejde, jeg har haft med museet omkring denne udstilling, forklarer Cecily Brown, der har brugt konflikten om hvem der skal bestemme over kvinders tøj som inspiration og kilde til hovedværket.