Får et godt råd: Stedsøster får mere opmærksomhed

Børnepanelet i Vestegnen svarer teenagerne på de svære spørgsmål, og giver gode råd.

Hvis man har et spørgsmål til Børnepanelet i Vestegnen, så kan man skrive en mail til: bornepanelet@albertslundbib.dk

Spørgsmål

Kære Børnepanelet.

Min mor har fået en kæreste som har et barn på cirka min alder. Jeg føler at hun får mere end mig og får mere opmærksomhed.

Fx når vi kommer op og skændes så ender det altid med det er mig der får skylden, selvom vi har været lige gode om det eller det bare var hende. Så var der også det med at få ting. Hvis jeg vil have noget får jeg nogle gange betalt men mest skal jeg selv betale, eller ønske mig det. Men når min søster vil have noget, så siger hun det til sin far, og så køber han det til hende.

Nogle gange hvis hun gør noget dumt så skal hun bare huske det til en anden gang. Men jeg får mega skæld ud. Min mor ved det godt, men det er som om hun ikke tør at sige det til ham, eller så er hun bange for at indse det.

Kh

J pigen 11 år.

Svar

Hej J pige.

Vi er ked af at høre om din situation. Vi synes, du skal snakke med din mor alene. Det er slet ikke fair, at du bliver behandlet værre end hende. Du kan måske bede hende om at snakke med kæresten og forklare ham, at du bliver meget ked af det over forskelsbehandlingen.

Men hvis din mor ikke tør, at sige noget til ham, så kan det være at du skal få din mormor, morfar, en moster eller tante eller en af din mors veninder til at snakke med hende - og måske være hos hende som en støtte, når hun skal tale med kæresten om det. Tal også med din far om det, han vil sikkert støtte dig - han kan måske snakke med din mor eller hendes kæreste?

Det lyder heller ikke som et fair forhold de to har, hvis din mor ikke tør at tale med sin kæreste om problemer.

En anden idé kunne være at du måske kunne tage hjem til din far og være der i et stykke tid?

Vi håber at det hjælper. Held og lykke!

Kh

Børnepanelet.

Spørgsmål

Til Børnepanelet.

Som voksen læser jeg også sommetider med i avisen, når I besvarer spørgsmål og for nyligt læste jeg om en dreng, der var ked af sit navn, hvilket fik mig til at tænke på en lille historie.

En af mine ældre kolleger havde en datter, der som barn var ked af at hedde L... (slettet af red.), for det var ikke moderne på det tidspunkt. Hun fortalte det til sine forældre og sammen besluttede de, at hun også skulle have navnet M... (slettet af red.).

I de følgende år kaldte hun sig M. Da hun blev ældre syntes hun ikke, at det var rart at hedde det samme som så mange andre, og så begyndte hun igen at kalde sig L...

Inderst inde havde hun nok også hele tiden været L...

Hilsen

Stine (voksen).

Svar

Hej Stine.

Det er ret fedt, at få et brev fra en voksen, som læser vores læserbreve i avisen. Det er vi glade for.

Tak for at dele din historie med os!

Den er ret sød, og minder os om, at man skal elske sit navn, selvom det kan være anderledes.

Jeg hedder selv Marie-Louise, som også har været et anderledes navn i forhold til de andre i skolen. Men jeg elsker mit navn, da det er lidt unikt.

Forsat god dag!

Kærlig hilsen

Marie-Louise 21 år, Børnepanelet.

Spørgsmål

Hej Børnepanelet.

Jeg er vild med min klasselærer - han er mega lækker. Men han kigger forbi mig, så jeg tror ikke han kan lide mig.

Er ked.

Minnie 12 år.

Svar

Kære Minnie.

Det er øv at have et crush på sin lærer, men du må huske, at han er meget ældre end dig, så hvis han begynder at vise den form for interesse i dig, skal du gå til dine forældre eller din skoleinspektør.

Det er helt fint at have et crush på din lærer, så længe det ikke udvikler sig til mere imellem jer, for så er det ulovligt.

Bare rolig der kommer nok snart en anden sød dreng.

Hilsen

Freja 16 år, Børnepanelet.

Spørgsmål

Hej Børnepanelet.

Mor og hendes nye kæreste har lige sagt, at de tager til Spanien i en uge på ferie uden mig - de vil gerne være alene.

Synes det er uretfærdigt. Jeg skal være hos mormor imens. Nederen. Hjælp.

Bh

Hansen 14 år.

Svar

Hej Hansen.

Jeg er ked af at høre, at det går dig på.

Selvom det selvfølgelig er rigtig træls, at du ikke må komme med, kan der jo også være gode ting ved det.

Prøv at se det fra en vinkel, at du skal være sammen med din mormor, og at det jo kan være ligeså hyggeligt. Desuden kan det også være rigtig rart for din mor og hendes kæreste at komme af sted sammen uden andre, så måske havde det i virkeligheden været kedeligt for dig at være med på deres kærestetur. Derudover er deres ferie jo kun en uge, så I har masser af ferie sammen udover den, hvor I sikkert kan lave en masse andre fede ting.

Jeg håber du finder ud af noget og får det bedste ud af ugen med din mormor.

Hilsen

Olivia, Børnepanelet.