Glad udstilling er åbnet på biblioteket

Der var skåltaler og brede smil på Ringsted Bibliotek onsdag eftermiddag, hvor en ny udstilling åbnede.

- Udstillingen er en lille del af animationslinjens elevers ressourcer. I forbindelse med udstilling har de været en del af et fagligt fællesskab på tværs af landet, fortalte Bolette Graae, leder af Glad Fondens afdeling i Ringsted, der i øjeblikket har 17 elever.

Seks af dem har i samarbejde med tre elever fra Aabenraa og to fra København skabt den aktuelle udstilling på Ringsted Bibliotek.

Kunst til byen

- Det er en udstilling fuld af passion og fortælleglæde, hvor man fornemmer et fagligt engagement hos de elever, der står bag værkerne. Udstillingen fortæller også, hvordan animation er blevet en større del af vores hverdag, hvor internet og smartphones styrer en stor del af den animerede udvikling. Derudover er der også mulighed for at lære, hvordan man selv kan gå i gang med at animere derhjemme, sagde formand for Kultur- og Fritidsuldvalget Daniel Nørhave, som havde fået fornøjelse af at erklære udstilling åben.

Han glædede sig også over det faglige samarbejde mellem Glad Fagskolerne, som har gjort det muligt at tiltrække værker og animatorer fra andre dele af landet til Ringsted.

Kultur- og fritidsformanden gav desuden en åben invitation til udstillerne fra Glad Fagskole. Ringsted Kommune skal nemlig til at lave en ny strategi og kunst og kultur. Her er alle kunstneriske sjæle velkommen til at byde ind med idéer og projekter.