Kulturpriser uddeles til kunstneriske talenter

Igen i år uddeles to kulturpriser på Rønnebæksholm: Trelleborg Fondens Kulturpris og Talentprisen, der henholdsvis går til en markant kunstner og til et ungt kunstnerisk talent i Næstved Kommune.

I Næstved går Trelleborg Fondens Kulturpris også under navnet Grundtvig-Marie Prisen, og prisuddelingen sker netop på datoen for N.F.S. Grundtvig og Maries Tofts bryllup.

Sidste år gik prisen til forsanger i det populære band Volbeat, Michael Poulsen. Året før fik kunstner og leder af Grafisk Værksted Jan Kiowksy prisen, som i 2017 gik til musikeren Bjarke Falgren og i 2016 til graffitikunstneren CMP ONE.

Anerkende unge talenter

Trelleborg Fondens Kulturpris bliver overrakt af borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S) og en repræsentant fra Trelleborg Fonden. Prisen på 25.000 kroner bliver hvert år den 24. oktober uddelt til en markant kunstner eller kulturel aktør med tilknytning til Næstved Kommune.

Kultur- og Demokratiudvalget besluttede sidste år at oprette en Talentpris i forbindelse med kommunens satsning på kunstnerisk talentudvikling. Den bliver uddelt for at anerkende og opmuntre unge, som udfolder særlige kunstneriske evner og potentiale.

Prisen uddeles til en ung, der har markeret sig eller ydet en særlig indsats inden for en eller flere kunstarter.

Tilmelding kræves

Talentprisen overrækkes af formanden for Kultur- og Demokratiudvalget Linda Frederiksen (S). Der er i år tre unge nominerede til prisen, som er på 10.000 kroner til prismodtageren og en anerkendelse på 1.000 kroner til de to andre.

Der vil være kunstneriske indslag ved arrangementet, som finder sted lørdag den 24. oktober klokken 11 i Herskabsstalden på Rønnebæksholm. Arrangementet er gratis og åbent for alle, men der kræves tilmelding af hensyn til Covid-19. Der er tilmelding efter først til mølle-princippet« på ckb@naestved.dk eller telefon 55883020.