Raadvad kan være tættere på bevaring: Håber på salg til beboerne

Naturstyrelsen og repræsentanter for beboerne og erhvervene i Raadvad diskuterer i aften et salg direkte til beboerne og brugerne, oplyser Lyngby-Taarbæk Kommune

Raadvads forbliven, som man kender det, kan i aften komme et skridt nærmere.

På et møde mellem Naturstyrelsen og repræsentanter for beboerne og erhvervene i Raadvad skal et muligt salg nemlig drøftes. Formålet er at drøfte et salg direkte til beboerne og brugerne. Det skriver Lyngby-Taarbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Lyngby-Taarbæk Kommune afventer resultatet af mødet og en mulighed for at se bort fra en aktuel ansøgning om udstykning af området, skriver man i pressemeddelelsen.

"Jeg er glad for, at der nu er igangsat en proces, hvor formålet er at bevare Raadvads helt særegne kulturelle værdier som et samlet hele for eftertiden. Beboerne og erhvervsdrivende i området værner dagligt om dette stykke unikke Danmark, som ikke findes andre steder i landet, og sådan ser jeg gerne det forbliver fremover," udtaler borgmester Sofia Osmani (K) i pressemeddelelsen.

Skal fremtidssikres

Viceborgmester og formand for Byplanudvalget, Simon Pihl Sørensen (S), fortsætter:

"Et salg til de nuværende beboere og erhvervsdrivende vil være med til at bevare områdets særlige karakter. Stor ros til miljøministeren - jeg glæder mig over, at Staten og ministeren også kan se områdets særlige bevaringsværdige kvaliteter. Vi ser frem til resultaterne af de planlagte møder mellem Naturstyrelsen og beboerne, så Raadvad kan sikres for fremtiden".

Staten solgte i 2019 Raadvad til et privat ejendomsselskab. Salget var betinget af ejendomsselskabets ønske om at udstykke området. Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner meddelte i forbindelse med salget, at Raadvad skulle bevares som et samlet område.

Det skyldes blandt andet, at de gamle bolig- og industrianlæg i Raadvad, også kendt som industriens vugge i Danmark, har en industrihistorisk værdi, som ligger i "enestående landskabelige omgivelser" i samspil med Mølleåen, som kommunen skriver.

/mikp