Først til mølle - unik historisk ejendom til salg

Odsherred er et utrolig populært sted at købe sommerhus.

Sommerhussalget i Danmarks største sommerhuskommune er eksploderet under Coronakrisen, og ejendomsmæglerne melder nærmest om tomme hylder og efterlyser sommerhuse til salg.

Blandt de mere spektakulærere ejendomme til salg lige nu ligger i Ordrup ved Fårevejle.

Her ligger Ordrup Mølle, hvor der er mulighed for flexbolig-tilladelse og derfor kan bruges både som sommerhjem eller helårshjem.

- Det er jo en helt unik bolig, at få til salg og bestemt ikke noget, der sker hver dag. Havde der ligget et almindeligt sommerhus på den placering var det både dyrere og allerede solgt. Men en mølle, er noget anderledes, det er liebhaveri, fortæller Mathias Norman Knudsen fra ejendomsmæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, som har haft ejendommen til salg i et halvt års tid.

- I alt har det været til salg i omkring et års tid, og der har været løbende interesse for ejendommen i den tid vi har haft det, siger Mathias Norman Knudsen.

Historien følger med

Ordrup Mølle er bygget i 1800-tallet er som møller er flest - højt beliggende. Så der er garanti for udsigt og der er stadig spor af historien inde i huset, hvor blandt andet møllestenen er bevaret.

Efter at have stået tom i en årrække, blev der i 1951 indrettet café og konditori i møllen af kunstnere Poul Nyhus. Senere indrettede han restauration, men lukkede den i 1966 og brugte den i stedet som privatbolig og atelier.

I 1970'erne var der igen restauration, Ordrup Møllekro, men de seneste 30 år har den været brugt som privat bolig.