Ny storsejr trods bedre modstandere

Efter to 13-0 sejre i træk mod bundholdene Dalum Hjallese og Dybbøl, måtte Slagelses 3. divisionshold i badminton »nøjes« med 11-2 i lørdagens udekamp mod Nr. Lyndelse.

- De var bedre end de sidste par hold, vi har mødt. Det var lige et niveau op, men det vidste vi godt, så vi var klar på det, siger Slagelses seniorformand Morten Prüsse.

I første runde vandt både Sofie Fibiger og Zenia Sentow sikre sejre i damesinglerne, mens Silas Knudsen og Maja Bech vandt 2. mixeddouble. Til gengæld tabte Mads Kristensen og Laura Plambech til Michael Them og Cecilie Clausen.

- Michael Them har tidligere spillet i Badmintonligaen for Odense, så vi vidste godt, at de kampe han var med i, kunne blive vanskelige, siger Morten Prüsse, der var fint tilfreds med 3-1 føringen.

- Vi ville gerne tage brodden af dem fra start, så de måske følte, at der ikke rigtig var noget at komme efter, siger han.

Det var der da heller ikke i herresinglerne, hvor både Frederik Fibiger, Nikolaj Westrup, Morten Prüsse selv og Niclas Ravn vandt. Sidstnævnte måtte dog bruge tre sæt på nedkæmpe Markus Nielsen.

Slagelse snuppede også sejrene i de to damedoubler, og var tæt på også at gøre rent bord i herredoublerne.

Nikolaj Westrup og Silas Knudsen satte dog en føring over styr i andet sæt og tabte 21-12, 22-24, 17-21 til Jesper Bangsgaard og Jacob Nielsen i 2. herredouble.

- De dummede sig lidt i andet sæt og lukkede modstanderne ind i kampen. Og når man har vundet holdkampen kan det være lidt svært lige at yde det sidste, der er nødvendigt, siger Morten Prüsse.

Nederlaget kostede et enkelt point, men Slagelse snuppede alligevel 14 af de 16, der var på spil i matchen, og kan nu holde coronapause på en suveræn førsteplads i rækken - 11 point foran Esbjerg på andenpladsen.

- Vi afventer en udmelding fra Badminton Danmark, men der kommer jo nok en pause fra turneringer. Vi skulle ellers have mødt de to andre tophold i de næste par kampe, så det er et irriterende break. Men vi må jo forsøge at holde den kørende med træning på en eller anden måde, hvor vi max er 10 personer, siger Prüsse.