Klimaændringer set med danske øjne

Der står klimaændringer på programmet, når klimaprofessor ved Niels Bohr Instituttet, Jens Hesselbjerg Christensen, besøger Folkeuniversitetet i Frederikssund trsdag den 3. december klokken 19.30 i Kulturhuset Elværket i Frederikssund.

I december 2015 blev verdens ledere enige om, at klimaproblemet er det største fælles problem, vi som beboere af planeten Jorden må og skal finde en løsning på. Med den såkaldte Parisaftale nåede man en vigtig milepæl i forhold til at undgå uoverskuelige klimaforandringer i løbet af dette århundrede. Men selv om det hedder »den globale opvarmning«, rammer den i høj grad lokalt, og alle nationer i verden oplever de klimaændringer, der følger med, på en unik måde.

FNs seneste klimarapporter besvarer spørgsmål som: Hvad er effekterne af den globale opvarmning? Hvordan afbøder vi dem? Hvordan tilpasser vi os? I foredraget bliver der stillet skarpt på danske forhold og dansk sårbarhed i forhold til de forandringer, vi allerede oplever. Undervejs vil vigtige atmosfæreprocesser og mekanismer blive forklaret, så alle kan være med.

Som klimaforsker fra 1990 ved DMI udviklede Jens Hesselbjerg Christensen en regional klimamodel, som i dag anvendes til at studere klimaet og klimaforandringer i Europa og Grønland. Han var leder af Danmarks Klimacenter på DMI i årene 2006-2017, og han er leder af flere større nationale og internationale forskningsprojekter samt udvalgt til at arbejde for FN's Klimapanel IPCC, der sammen med Al Gore blev tildelt Nobels fredspris i 2007, ligesom han er hovedforfatter til mange rapporter fra IPCC.

Alle er velkomne. Billetten koster 80 kroner og kan købes på fufsund.dk eller ved indgangen.

Studerende kommer gratis ind.