HB Køge med to på stribe

Uge 34 har været en god en af slagsen for HB Køge i fodboldens 1. division. Med afstand den bedste siden sommerferien.

Onsdag blev det til en 3-2 sejr hos naboerne FC Roskilde, selv om køgenserne var bagud 2-1. Og søndag eftermiddag førte Fremad Amager med 1-0, men måtte - trods brændt straffespark af Tobias Christensen - tage hjem med et nederlag på 3-1.

Et fortjent nederlag - eller måske rettere, en fortjent sejr til HB Køge, for hjemmeholdet dominerede i større elller mindre grad opgøret fra start til slut.

Det var dog kun chancer i den mindre målestok - og et los fra Jean Claude Bozga, der var tættere på at lave buler i de parkerede biler på den anden side af Stensbjergvej end målet - og efter små 20 minutter kom gæsterne så lidt ud af ingenting foran:

HB Køge-keeper Kevin Ray Mendoza sparkede bolden direkte i fødderne på Réda Rabei, som strøg gennem feltet og tværpassede til Sven Blummel, der blot skulle sætte en inderside på bolden.

Lidt en spand koldt vand i hovedet på 904 tilskuere, men de var vant til det, for de var allerede blevet gennemvandet én gang, da vandingsanlæggets kanoner ikke liige er gearet til frisk vind ind fra Ringvejen. Selv på tribunens bagerste række blev folk godt våde.

Men som tilskuerne i det herlige solskin hurtigt blev tørre, kom også HB Køge også hurtigt igen i opgøret.

Lige inden den halve time tog Tobias Christensen en herlig tur fra midten af banen og stak Liam Jordan fri til udligning, og fem minutter før pausen sørgede Stephan Petersen for en friløber til Martin Koch, som ikke svigtede, så 2-1 ved pausen.

Et dusin minutter inde i anden halvleg burde det have været 3-1, da Stephan Petersen blev fældet til straffespark, men Tobias Christensen sparkede evigt svagt midt i målet, så dén bold nappede Nicklas Dannevang.

Men yderligere et dusin omgange på stadionurene kom to måls-føringen så alligevel, da indskiftede Jubril Adedeji efter en opportunistisk tur i feltet tvang Nemanja Cavnic til at lave selvmål.

3-1, og det var HB Køge godt tilfreds med, så jagten på flere mål blev sat på stand-by, og amagerkanerne dominerede de sidste 20 minutter, men uden for alvor at true KEvin Ray Mendozas mål.