3.200 tog en tur med juletoget

På trods af flere regnfulde dage, så havde Hedelands Veteranbane i løbet af de seks juletogsdage mere end 3.200 rejsende ombord, fordelt på de 20 daglige afgange fra enten Hedehusgården eller Rubjerg.

Der blev også solgt en masse gløgg, æbleskiver og juletræer hos De Gule Spejdere ved Rubjerg Station, og der blev transporteret en hel del juletræer med tilbage i toget.

Et travlt år

Det har i det hele taget været et godt og travlt år hos Hedelands Veteranbane.

Der er blevet kørt velbesøgte sommertog, banens efterårskørsel havde mange rejsende og så har banen kørt en del spændende særtog, hvor kørsel ud til Borderlandfestivalen var den største og sjoveste opgave.

Veteranbanen har desuden kørt kulturtog og med mange firmaer og foreningsudflugter.

Arbejdet på banen

Baneafdelingen, der står for vedligehold ved sporerne arbejder lige nu målrettet for at afslutte det store svelleudskiftningsprojekt. Der er udskiftet mere end 3000 sveller de sidste seks år, så nu er sporet i bedre stand end nogensinde før.

Det giver plads til at bygge videre mod de næste stationer ud mod Vinterrasserne. Det er et mål, som banen ser meget frem til at nå. Hvornår vides aldrig, når man er en bane drevet af frivillige kræfter - men med indtægterne fra et godt år, så er der en forhindring mindre.

I banens maskinafdeling har man, blandt mange andre opgaver, i løbet af året renoveret og bygget tag på en af de gamle roevogne - C523. Den fik en fin dåb, da den blev indsat i juletrafikken. Endnu en vogn skal sættes i stand og have tag på - og helst stå klar inden sommertrafikken går i gang den 17. maj 2020.

Til alt dette skal der bruges folk, og heldigvis er der kommet nye, frivillige til at forstærke arbejdsstyrken ved banen. Det er en hyggelig fritidsinteresse, som samtidig fører til nye resultater i et arbejdsfællesskab, hvor der er interessante opgaver til alle.

Nyt samarbejde

Som et nyt tiltag i år 2019 havde banen et samarbejde med SuperBrugsen og OK om et lotteri, hvor gevinsten var en billet til juletoget.

Ombord fik man så et spørgeskema, hvor svarene gerne skulle hjælpe banen med at lokke endnu flere gæster til. Som belønning havde SuperBrugsen så udloddet fine gevinster og som hovedpræmie kunne den heldige vinde en julekurv.

Vinderen blev Louise Bjørck Markussen (se billede) og drengene fik af deres mor og af uddeler Claus Vestergaard lov til selv at vælge blandt de mange gavekurve, som SuperBrugsen sælger, og valget faldt på en med en masse slik.