PFA vil bringe ældreboliger med pool og bar til Danmark

Pensionskassen PFA vil sammen med partner lave flere tusinde seniorboliger med pleje og hjælp til køberne.

Pensionskassen PFA vil sammen med partneren Audley Group opføre flere tusinde seniorboliger med muligheder for pleje og praktisk hjælp til beboerne. Det skriver PFA i en pressemeddelelse.

Samlet vil PFA og Audley Group opføre og drive 10 ejendomme i København og Aarhus med samlet omkring 2600 boliger til seniorer. De skal have restaurant, bar, fitness og pool. Og der ud over "muligheden for at tilkøbe praktisk hjælp og personlig pleje".

- Danskere over 65 år er den hurtigst voksende befolkningsgruppe herhjemme, og seniorernes boligønsker og behov ændrer sig hastigt. Vi ved fra mange undersøgelser, at de i stigende grad ønsker at flytte fra deres nuværende bolig til noget mindre, mere praktisk og seniorvenligt.

- Et sted med mulighed for integrerede plejetilbud og praktisk hjælp og optimale rammer for at indgå i stærke sociale fællesskaber, skriver ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn.

Konceptet er kendt fra udlandet. I USA har byen The Villages i Florida, der kun er for ældre, eksempelvis flere gange været landets hurtigst voksende by.

Ifølge PFA skal boligerne være modelleret ud fra det britiske Mayfield Villages, der er luksusboliger for ældre.

Hos Ældresagen byder vicedirektør Michael Teit Nielsen initiativet velkommen. Men han mener, det kommer på en trist baggrund.

- Der er mange danskere i 50 og 60-årsalderen, der tænker, at de ikke kan få hjælp fra kommunen, hvis de får brug for det. Derfor er de nødt til at købe det selv.

- Det er en løsning for dem, der har råd til at købe en seniorbolig, men hvad så med dem, der ikke har råd til det?

Han frygter, det vil skabe et a- og et b-hold blandt ældre.

Boligerne vil ifølge PFA koste i gennemsnit 7000 kroner om måneden med mulighed for tilkøb af ekstra services. Det bliver både ejer- og lejeboliger.

Til kritikken fra Ældresagen svarer Michael Bruhn:

- Vi ønsker jo ikke at skubbe til differentieringen mellem pensionister.

- Men i det danske samfund er der jo allerede et a- og et b-hold, hvor de mennesker, som har gode pensioner og formue har mulighed for at leve på en anden måde.

- Det skal ikke forhindre nogen i at give de mennesker, som har evnen og viljen, nogle tilbud, siger ejendomsdirektøren.

Michael Teit Nielsen anerkender dog, at der vil være efterspørgsel blandt de ældre borgere, der har råd til det.

- Det er det med fællesskabet og trygheden, der er det primære.

- Der er en stor interesse blandt vores medlemmer efter anderledes boligformer, hvor man ikke bor for sig selv, men hvor man kommer ind i en form for fællesskab, hvor der er nogle andre, som kan kigge efter en, siger han.

PFA forventer at starte arbejdet med det samme og have de første "servicerede seniorboliger" klar i 2023.

The Villages

Mayfield Villages

Pressemeddelelse fra PFA