Kraftigt jordskælv rammer nær grænsen mellem Thailand og Laos

Rystelserne fra jordskælvet med en beregnet størrelse på 6,1 kunne mærkes i Bangkok næsten 700 kilometer væk.

Et voldsomt jordskælv har torsdag morgen lokal tid ramt nær grænsen mellem Thailand og Laos.

Der er umiddelbart ingen meldinger om dræbte eller større materielle skader.

Ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) havde skælvet en beregnet størrelse på 6,1 og ramte i en dybde af ti kilometer omkring 90 kilometer nordøst for Mueang Nan i det nordlige Thailand.

Jordskælvet ramte klokken 06.50 lokal tid.

Rystelserne kunne mærkes over hele det nordlige Thailand og så langt væk som Bangkok, der ligger næsten 700 kilometer mod syd.

Indbyggere nær skælvets epicentrum fortæller desuden, at de mærkede adskillige efterskælv.

De meteorologiske myndigheder i Thailand oplyser, at der hidtil ikke er meldinger om nogen større ødelæggelser. Dog vil embedsmænd inspicere flere historiske steder i regionen.

- Rystelserne var det største chok fra et jordskælv i Laos klokken 06.50. Det kunne mærkes i det nordlige og nordøstlige Thailand og Bangkok og forstæderne, siger embedsmand Sophon Chaila.

- Indtil videre er der ingen rapporter om skader.

Også indbyggere i Vietnams hovedstad, Hanoi, mærkede rystelserne, og flere høje bygninger svajede.

- Loftslamperne rystede ret kraftigt. Jeg følte mig svimmel og bange, siger Hanoi-indbyggeren Tran Hoa Phuong, der følte jordskælvet i sin lejlighed, der ligger i en bygning med 27 etager.

Jordskælvet ramte, omkring tre timer efter at et lignende skælv med en beregnet størrelse på 5,3 havde ramt den samme region i Laos. Det skete nær det store dæmningsprojekt Xayaburi.

Det kan være svært at fremskaffe oplysninger fra det kommunistiske land, men indtil videre lyder meldingen, at ingen personer er kommet alvorligt til skade.

Pave Frans ankom onsdag til Bangkok, hvor han har et travlt program foran sig. Torsdag skal han blandt andet mødes med en lang række embedsmænd samt den thailandske konge.

Der er umiddelbart ingen oplysninger om, hvorvidt paven også mærkede jordskælvet.