Filmskaber fra Allerød fortæller om børn alene på flugt

Michael Graversen besøger Allerød Bibliotek 20. januar

flugt Michael Graversen - dokumentarist, filmskaber og Allerød-borger - vil mandag 20. januar besøge Allerød Bibliotek og fortælle om børn alene på flugt.

Igennem otte år har Michael Graversen filmet og dokumenteret børn, der er flygtet alene fra krige og konflikter rundt om i verden. Det er børn, som uden deres familie og forældre selv har taget den farefulde færd mod Europa for at komme i sikkerhed og skabe sig en tryg fremtid.

Michael Graversen har sammen med forfatter Mads Nygaard udgivet bogen 'De uledsagedes bog', der rummer ti beretninger om børn og unges flugt alene til Danmark.

Graversen vil på biblioteket fortælle om mødet med 'de uledsagede' og vise klip fra sine prisbelønnede dokumentarer 'Ingenmandsland' og 'Drømmen om Danmark', der tager udgangspunkt i nogle af de skæbner, han har mødt.

Solaf Masoud er en af stemmerne i Michael Graversens aktuelle udgivelse 'De uledsagedes bog'.

Solaf flygtede fra Syrien uden sine forældre, da hun var 14 år gammel. Solaf vil læse op fra bogen og fortælle sin historie, herunder om hvordan hun allerede efter et år i Danmark fik 12 i dansk - men hun vil hverken ses som offer eller 'den perfekte flygtning'.

Foredraget er en del af bibliotekets 'Debat og mad'-arrangementer, hvor der bagefter vil være fællesspisning ved langborde og mulighed for at snakke videre om aftenens emne.

Arrangementet finder sted fra kl. 17.30-20.30, og prisen inclusiv mad er 125 kr. Billetter kan købes på biblioteket eller via biblioteket hjemmeside. Billetsalget lukker 13. januar.