Tomme flasker støtter den lokale idræt

Føtex opfordrer idrætsforeninger til at melde sig og få del i sponsorpenge fra flaskepant

pant "Det her handler om, at lokale borgere kan støtte de lokale idrætsforeninger", siger Lasse Storm Hansen, varehuschef i Føtex Albertslund.

I Føtex kan man snart benytte sig af muligheden for at donere sin flaskepant til lokale idrætsforeninger.

"Vi har i dag mulighed for, at man kan få pengene fra sin flaskepant udleveret til sig selv, eller man kan donere pengene til velgørende formål. Snart er vi klar med en mulighed, der tilgodeser den lokale idræt", siger Lasse Storm Hansen.

"Vi vil derfor meget gerne, meget hurtigt i kontakt med lokale idrætsforeninger i Albertslund, som vil være med. Vi regner med at kunne gå i gang allerede fra september. Vi laver en aftale med en idrætsforening for et år ad gangen - eller med to for et halvt år ad gangen. På forhånd er foreningen sikret 5000 kr. fra Føtex. Alt hvad der kommer ind i flaskepant-donationer derover går til den pågældende idrætsforening", siger Lasse Storm Hansen.

Ordningen er simpel: Når man har afleveret sine tomme flasker i automaten, får man mulighed for at trykke på to knapper: En giver en bon, så man kan hente sin pant i kassen. Den anden giver pengene til den pågældende idrætsforening.

Føtex vil sørge for at gøre det meget tydeligt, hvilken forening man støtter.

"Vi håber også, at den eller de foreninger, vi laver aftaler med, vil gøre meget for at fortælle om ordningen. For de får jo selv glæde af det", siger Lasse Storm Hansen.

Ordningen er en afløser til Føtex Sponsorvalg, som tidligere har kørt. Her kunne kunder i Føtex bestemme, hvilke lokale foreninger, der skulle have del i sponsorpenge fra Føtex.

"Denne gang handler det om idræt. I føtex arbejder vi for en sundere generation 2030 og tror på forebyggelse fremfor helbredelse. Derfor vil vi gerne gøre en forskel for børn og unge. Vi har valgt at fokusere på sport og motion. Sport og motion er fantastisk til at skabe både sammenhold, glæde og gode kammeratskaber. Det giver rigtige gode muligheder for at opbygge gode og sunde vaner", slutter Lasse Storm Hansen.

Hvis man som forening vil være med i ordningen, skal man kontakte kundeservice i Føtex Albertslund.