90 års jubilæum fejret med tre ture ud i det blå

Fredag den 22. november er det 90 år siden, at William Nielsen såede frøene til det vi i dag kender som Herfølge Turistfart - busserne med den karakteristiske lilla farve.

Herfølge Turistfart A/S er i dag kendt som et moderne turistbusselskab, der drives af 3. generation - søskendeparret Heidi N. Larsen og Heino N. Larsen.

Heino N. Larsen overtog tilbage i oktober 2009 virksomheden efter sin far, Benny N. Larsen, der tilbage i 1968 havde taget over efter sin svigerfar, William Nielsen.

Heino N. Larsens søster, Heidi N. Larsen er medejer af firmaet og fungerer i dag som salgschef.

Siden starten i 1929 har virksomheden gjort sig bemærket på kvalitet og service. Virksomheden er hele tiden i udvikling for at bibeholde og udvikle kvalitetsproduktet, også i forhold til miljøet.

"Herfølge Turistfart tilbyder buskørsel til et hvert behov. Vi klarer alt fra små til store opgaver", siger Heidi N. Larsen.

For at markere 90 års jubilæet, har Herfølge Turistfart i denne uge haft to busser afsted tre dage i træk til tre lokale attraktioner, hvor der er blevet budt på en lettere, lækker frokost samt musikalsk underholdning af den lokale sanger og sangskriver, Kim Schwartz.

"Det har været en rigtig stor succes. For det symbolske beløb 90 kr. har folk fået en bustur ud i det blå og et besøg på h.h.v. Hotel Niels Juel i Køge søndag, mandag var der besøg på Restaurant Arken på Køge Marina mens turen tirsdag gik til Traktørstedet Højeruplund ved Stevns Klint. Alle tre steder har været fantastiske at samarbejde med og de har alle serveret en lækker frokost, inden Kim Schwartz kom og underholdt med nogle af hans mange kendte sange", fortæller Heidi N. Larsen til LørdagsAvisen.

Inden ankomsten til bestemmelsesstedet fik gæsterne lidt at vide om de områder der blev passeret ligesom de fik fortalt historien om Herfølge Turistfarts første 90 år.

Næsten 400 borgere tog imod det gode tilbud.

"Vi var 140 på turen søndag, 124 mandag mens der var 130 med i busserne, der i tirsdags trillede mod Højerup og Traktørstedet Højeruplund", fortæller Heidi N. Larsen.

Busserne ud i det blå havde opsamling flere steder i lokalområdet - ved Hårlev Station, Strøby Kirke, Olsens Bar i Strøby Egede, Herfølge Station, Køge Station og Ølby Station.