Bliver en del af Sjællandske Medier

Bladet er en del af opkøb, der skal styrke Sjællandske Mediers position på Sjælland og virksomhedens lokale ugeavisforretning

Ugebladet Hørsholm overtages fra nytår - i lighed med 12 andre sjællandske lokalaviser - af Sjællandske Medier.

Sjællandske Medier udgiver herefter 49 ugeaviser fra Gilleleje i nord til Møn i Syd, heraf flere i det storkøbenhavnske område. Med købet følger også Politikens Lokalavisers erhvervsavis i Nordsjælland.

Overtagelsen af de 13 ugeaviser og erhvervsavisen finder sted 1. januar 2020.

"Med overtagelsen af Politikens Lokalavisers nordsjællandske ugeaviser styrker vi vores muligheder for at nå alle sjællændere med vores udgivelser", siger formanden for Sjællandske Medier, Niels Jørgen Hansen.

Adm. dir. i Sjællandske Medier, Jens Nicolaisen, betegner købet af de nordsjællandske ugeaviser som sund økonomisk fornuft.

"Vi overtager 13 veldrevne lokale ugeaviser og en erhvervsavis, som alle er journalistisk vigtige og som gør en forskel for det lokale samfund og -demokrati. De er pænt overskudsgivende, og hver især har den førende lokale position annoncemæssigt i et område med Danmarks stærkeste købekraft,"siger Jens Nicolaisen.

De nyerhvervede aviser har tilsammen 300.000 læsere, så Sjællandske Medier vil fremover nå godt en million ugeavislæsere hver uge. Hertil er selskabets fire dagblade, DAGBLADET, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt og Sjællandske dagligt i kontakt med 160.000 læsere.

I forbindelse med overtagelsen af de nordsjællandske aviser overgår adm. direktør i Politikens Lokalaviser, Morten Werge Kallmayer, til Sjællandske Medier sammen med økonomidirektør, Tommy Voigt Hansen. Det sidste medlem af direktionen i Politikens Lokalaviser, Lone Søndergaard, fortsætter hos JP/Politikens Hus.

De 12 jyske ugeaviser, som Politikens Lokalaviser hidtil har udgivet i og omkring Aarhus, organiseres fremover i regi af Jyllands-Posten.