Kvinde døde efter sammenstød med politibil: Betjent frifundet

Det havde fatale konsekvenser, da en patruljevogn med udrykning kørte ind i en Subaru Forester på Strandvejen i Køge.

Bag rattet på Subaruen sad en 76-årig kvinde, der senere afgik ved døden som følge af det voldsomme trafikuheld.

Ved Retten i Roskilde blev betjenten, der førte bilen, for nylig frifundet for at have kørt hensynsløst i forbindelse med udrykningen. I retten kom det frem, at patruljebilen havde kørt med en hastighed på 180 kilometer i timen kort før sammenstødet og at selve sammenstødet med den 76-årige kvindes bil skete med 130 kilometer i timen.

Ved retten kom det frem, at den 76-årige i nordgående retning på Strandvejen var kørt ind i en drejebane, hvor hun ville foretage en u-vending. Det gjorde hun, og efterfølgende undersøgelser på gerningsstedet og af patruljebilens interne system viser, at betjentens forsøg på at bremse og undvige bilen skete to sekunder før sammenstødet.

En bilinspektør har på den baggrund konkluderet, at den 76-årige kvinde kunne have afbrudt sin u-vending, så hun ikke kom ud foran patruljebilen.

Vidner i retten forklarede, at patruljevognen både havde gjort brug af blinklys og sirene under udrykningen, og da der både var gode udsigtsforhold, separate cykelstier og vejen er i god stand, mente retten ikke, at betjenten bag rettet har overtrådt hverken færdselsloven eller udrykningsbekendtgørelsen, selvom hastigheden var oppe på 180 kilometer i timen undervejs.

Retten lagde også vægt på, at de to betjente i bilen var på vej til en anden ulykke, hvor to cyklister var blevet påkørt af en bil, og at de muligvis havde pådraget sig alvorlige skader i den forbindelse.