DEBAT: Forarget over Ugebladet

En kongeblå kommune har desværre en ræverød ugeavis, der kratlusker efter det mindste hår i suppen, mener Tabita Wulffs omtale af Glen Madsens våbenbillede på de sociale medier

Af Tabita Wulff, Mikkelborg Park 5 st. th., Hørsholm:

Har I nydt at hænge Glen Madsen fra DF til tørre over en hel side? En kongeblå kommune har desværre en ræverød ugeavis, der kratlusker efter det mindste hår i suppen, hvis det er borgerlige byrødder, der træder lidt ved siden af.

Historien er tynd. En kvinde, der har været muslimsk gift, og også bor i samme boligkompleks som Glen Madsen, føler sig kaldet til at råbe sin krænkelse over et billede af GM som udsendt soldat.

Hun forfølger ham med en politianmeldelse og anmodning til bebyggelsens administratorer om at smide ham ud. Burde Ugebladet ikke have fundet sin journalistiske kritiske sans frem fra det røde støv og bedømt historien rigtigt.

Nemlig en personlig forfølgelse og giftig intrige mod Glen Madsen.

GM skriver "i forsvar mod islamister". Han skulle have skrevet "ekstrem fundamentalisme", det er Taliban og Isis. Længere er den ikke.

For god ordens skyld, jeg kender ikke GM og er ikke medlem af hans parti. Men er forarget over, at Ugebladet kan plastre en så uinteressant historie op over seks spalter.

Morten Timm, journalist på Ugebladet, svarer:

Kære Tabita. Vi hænger på ingen måde Glen Madsen til tørre, men beskriver en historie, der har udviklet sig voldsomt på de sociale medier mod GM efter han havde begået sit opslag med automatvåbenet. Flere har henvendt sig til os - herunder den citerede kvinde - som var den eneste, der ville stå frem med sin kritik.

På Facebook og Twitter har mange andre ytret sig kritisk over GMs opslag. Vi giver ham god plads til at forklare sig og beklage i stor stil. På samme side bringer vi også en artikel, hvor Weekendavisens debatredaktør går i rette med dem, der har forsøgt at misbruge situationen og manipulere opslagets kontekst.

Det er på ingen måde en historie om politisk ståsted - rød eller kongeblå - men en historie, der viser de sociale mediers farlige mekanismer udi at skabe fake news - og hvor den/de, der bliver hængt ud, ikke får et ben til jorden. GM fjernede det efter 15 minutter, men alligevel fløj det videre rundt. Sagen illustrerer oveni, hvor let antændeligt debatten er, når det handler om muslimer og islam.