Ejer håber på salg af Dampmøllen inden jul

Dampmøllen har været i den aarhusianske købmand Uffe Jakobsens hænder i 10 år.

Tilbage i april kunne DAGBLADET dog meddele, at han endelig havde fundet en køber - for »Dampmøllen er ikke nogen køn bygning, og det ville glæde mig også på Ringsted-borgernes vegne, hvis det falder på plads,« som han sagde.

Der var dog bare lige det problem, at Uffe Jakobsen ikke kunne nævne navn eller firma på den påståede køber. En undersøgelse af, hvorvidt vedkommendes byggeplaner kunne indfries indenfor rammerne af den nuværende lokalplan for grunden, stod eftersigende i vejen for offentliggørelsen, fordi fristen var overskredet.

Her godt og vel ni måneder efter udmeldingen, kan Uffe Jakobsen stadig ikke komme køberen nærmere. Undtaget at vedkommende endnu ikke er sprunget fra og forhandlingerne er i gang. Det eneste og sidste Uffe Jakobsen mangler, er en underskrift.

- Jeg har ikke noget svar, for underskriften er endnu ikke sat. Der er en køber, men jeg kan ikke komme det nærmere, siger Uffe Jakobsen,

Tom siden 2005

Dampmøllen har stået tom, siden Cerelia lukkede og slukkede produktionen i 2005.

Året efter vedtog byrådet en ny lokalplan for grunden, og planer om Ringsteds første højhus og luksusboliger blev fremlagt.

Sidenhen satte finanskrisen en stopper for de planer, da den daværende ejer All Nordic Ringsted gik konkurs og grunden røg på tvangsauktion.

Som långiver var Uffe Jakobsen i 2009 tvunget til at overtage dampmøllen, og lige siden har han forsøgt at afhænde den.

Tættest på var det, da byrådet sidste år gav grønt lys til en nedrivning af møllen og et projekt fra Andelsboligforeningen af 1941 om at opføre almene boliger.

Projektet viste sig dog at blive for dyrt, og blev droppet i september 2018.

Stadig fåmælt

DAGBLADET har gentagende gange forsøgt at vriste et svar ud af Uffe Jakobsen, men uden held.

- Der er nogle forudsætninger, som køber skal have undersøgt, inden handlen falder, siger han, men kan eftersigende ikke uddybe, hvad den pågældende forudsætning indebærer.

- Når man handler sammen, kan man ikke løfte sløret, før købet er lukket. Jeg ville være direkte utroværdig overfor vedkommende, hvis jeg afslørede køber til DAGBLADET, siger han.

Uffe Jakobsen ønsker ikke at sætte dato på, hvornår han får underskriften på købet i hus, men som han siger:

- Jeg håber, det bliver inden jul.