Vedbæk Havnedag: Søndag bliver der fest i havnen, der i år fylder 100 år

På søndag 25. august er der gratis aktiviteter, underholdning og oplevelser for alle ved årets Havnedag

arrangement På søndag 25. august kl. 9-17 kan man prøve en vandaktivitet, få inspiration og en ny havneoplevelse eller bare være med, når Vedbæk Havn fejrer 100 års jubilæum til årets Vedbæk Havnedag.

Der vil atter være havnestemning med masser af muligheder for alle som tidligere år med specielt fokus på aktiviteter for børn og unge.

Man kan prøve at spille vandpolo, dykke, snorkle, prøve havkajak, sejlads og stand-up paddle med havnens foreninger, spille mini-tennis med Vedbæk Tennisklub, prøve beachminton med Rudersdal Badmintonklub eller gætte huspriser med EDC-Lars Zola-Honorè. Og børn kan blandt andet gå på vandet med de populære Waterballs med Vedbæk Revision eller spille Funbumbers-fodbold med TouchRepair.

Aktiviteterne er gratis, og der er noget for alle. Også hvis man blot vil have en afslappet og hyggelig dag på havnen og strandene i Vedbæk og besøge en af de mange stande på markedspladsen.

Vedbæk Havnedag, der arrangeres af Foreningen Vedbæk Havnedag, blev startet i 2008 og baseres på mange forskellige gratis aktiviteter, som først og fremmest skal afspejle de tilbud og aktiviteter som havnen, havnens klubber og lokalområdet i Vedbæk tilbyder.

"Vedbæk Havnedag baseres på et bredt samarbejde med lokale frivillige, foreningerne, det lokale erhvervsliv, Kulturparaplyen og ikke mindst Vedbæk Havn og Kulturområdet i Rudersdal Kommune. Derfor er det også oplagt, at vi i år kombinerer Vedbæk Havnedag med fejring af Vedbæk Havn, som har 100 års jubilæum," fortæller , siger initiativtager og formand for Foreningen Vedbæk Havnedag Lars Wiskum i en pressemeddelelse.

Jubilæumsaktiviteterne samles i et område med blandt andet børnebrunch, 100-års lotteri, en fotoudstilling med indtryk fra 100 år på havnen, stande med nogle af havnens foreninger og samarbejdspartnere.

På Kulturområdets stand på markedspladsen er der også tilmelding til en guidet fire km gåtur med lokalhistorie på Vedbækturen.

Havnens mange foreninger har åbent hus og vil være klar med information og tilbud om at prøve deres aktiviteter, og er man mere til at teste badminton, tennis, fitness, styrketræning eller beachvolley, vil foreninger og deres instruktører også stå klar.

Havnebassinet byder blandt andet på kajakopvisning med Vedbæk Kano- og kajakklub og vandpolo med SNIK. Sportsdykkerklubben tilbyder et prøvedyk i dykkertanken, og på den nye fitnessplads vil instruktører stå klar med gode råd om træning

Ung i Rudersdal står for underholdning, musik og aktiviteter på Sydstranden, og på sceneområdet på parkeringspladsen vil der være opvisninger med forskellige former for dans, bevægelse og gøgl.

Er man mere til stille aktiviteter vil der være yoga på Nordstranden, Hende har tilbud om massage på markedspladsen, og Sommers Automobiler vil atter være klar til at vise veteranbiler.

Blandt altid populære aktiviteter er de populære Waterballs, Funbumbers og ikke mindst ved krabberæset hos Fisker Jens.

Vedbæk Handels- og Erhvervsforening har atter sikret at der på markedspladsen er mange forskellige stande, hvor lokale butikker, foreninger, virksomheder og politikere vil stå klar med information til alle som vil inspireres eller have et godt tilbud. Kulturområdet i Rudersdal og repræsentanter fra Bakkehuset vil være klar med information og inspiration til borgere.

Havnens restauranter Nautilus, Provianten og Rosenhuset vil i dagens anledning blive suppleret med en række andre lokale udbydere af mad og drikke.

Et af Vedbæk Havnedags nye tiltag er Vedbæk WaterRun på Nordstranden. Her har foreninger, stadepladsholdere, politikere, virksomheder, skoleklasser, vejhold og andre mulighed for at stille med et hold på tre personer, som skal konkurrere i vand-vandring. Deltagere løber cirka 300 m på en bane i vandet.

"Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Holdene må gerne komme udklædt. Vi sørger for speak som ved Plankedysten, så det bliver sjovt, underholdende og spændende," lover havnefoged Tom Olsen i pressemeddelelsen.

Havnedagen begynder kl. 9 med gratis morgenbord og morgenbadning hos Vedbæk Vikingelaug og afsluttes traditionelt med Plankedysten kl. 16.30, hvor repræsentanter for foreninger, virksomheder og politiske partier skal dyste, hvem der kan bevare balancen på planken, og hvem der skal en tur i havnevandet./sig

Se mere på www.vedbækhavnedag.dk og Facebook.

Se også info om parkering og transport til haven på side 24. /sig