Politidirektør hentes til København - ingen lokal afløser

Mandag kom det frem, at Lene Frank midlertidigt rykker fra stillingen som politidirektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til en tilsvarende hos Rigspolitiet i København. Til gengæld meddelte politiet intet om, hvem der overtager posten i Næstved.

- Det er, fordi jeg stadig har det overordnede ansvar for kredsen. Men det kommer til at være mine tre dygtige chefer, som kommer til at drive det til daglig, forklarer Lene Frank til Sjællandske med henvisning til stabschef Jan Bjørn, chefpolitiinspektør Lars Harvest og chefanklager Flemming Petersen.

- Det er som oftest en af de tre, jeg har arbejdet tæt sammen med i hverdagen. Det er faktisk sjældent, jeg har lavet noget selv, siger politidirektøren og kommer med et lille grin.

Hun tilføjer, at situationen løbende vil blive evalueret, men foreløbig er det altså ikke planen, at der skal komme en afløser.

Ingen ved endnu, hvor længe Lene Frank skal være udlånt til Rigspolitiet. Foreløbig er der tale om en tre måneder lang periode, men det kan forlænges.

- Men når det er midlertidigt, så taler vi måneder og ikke år, fastslår politidirektøren, inden hun bliver spurgt, hvorfor netop hun er blevet valgt til jobbet.

- Jeg har tidligere været i Rigspolitiet, og jeg tror, de er gået efter én, som kender både huset og forretningen, altså har styr på både det politimæssige og det anklagerfaglige. Jeg har erfaring med en stor organisation og kan relativt hurtigt komme i gang med at gøre en forskel.

Det område, som Lene Frank først og fremmest skal gøre en forskel på, handler om teledata. Det er nemlig skandalen om de fejlbehæftede teledata, der har fået politiet til at flytte politidirektør John Vestergaard fra stillingen - ligeledes midlertidigt. Nu er det op til Lene Frank at rydde op.